Excelsior M-duo gaat CION leiden

Sport
Hun namen circuleerden al een tijdje: Roy Kappenburg (links) en Marco Bravenboer gaan CION leiden
Hun namen circuleerden al een tijdje: Roy Kappenburg (links) en Marco Bravenboer gaan CION leiden (Foto's: Excelsior M)

Het heeft wat tijd gekost, maar vrijdag was er vanuit het CION-kamp eindelijk witte rook en werd naar buiten gebracht, dat met de komst van Roy Kappenburg en Marco Bravenboer de trainersvacature was ingevuld. De één is nu nog en de ander was tot januari als assistent actief bij Excelsior M.

DOOR GERARD S. VERVER

De naam van oud-Vlaardinger Bravenboer deed al langer de ronde in de voetbalwandelgangen. Hij was hoofd jeugdopleidingen in Maassluis en tot januari assistent van hoofd- en voormalig Victoria’04-trainer Steye Jacobs. “Maar”, had hij deze krant desgevraagd al geschetst, “Ik heb geen tijd om bij CION hoofdtrainer te worden. Bij Excelsior M wil ik graag nog wat bij en voor de jeugd blijven doen. Ik heb tevens bezigheden bij Sparta Rotterdam.” Ook mogelijk toekomstige maatschappelijke verplichtingen weerhielden hem ervan ‘fulltime’ in de Broekpolder aan te haken.

Verburgh’s lijntjes met de tweede divisionist (”ik heb er tot mijn twintigste gevoetbald”) zetten hem op het spoor van Kappenburg, die er wel de papieren voor heeft maar op zijn CV nog geen status als hoofdtrainer heeft staan. Nadat dinsdag naar buiten kwam, dat hij bij Excelsior M niet verder zou gaan, was een telefoontje snel gepleegd en zat hij woensdag al aan een Vlaardingse tafel. Met bij Verburgh de inmiddels al gearriveerde informatie, dat  de Westlander en docent lichamelijke opvoeding “een ambitieuze trainer met een respectabele voetbal CV is”. Met ook een ruime voldoende voor zijn technisch inzicht.

Het is ondanks het 2-1 verlies van zaterdag bij Neptunus/S nog steeds mogelijk, dat het duo volgend seizoen een eersteklasser gaat leiden. “Promoveren was geen doel, maar nu we zover zijn en daar zicht op is, moet je er vol voor gaan.” Wel met de handicap, dat het team door blessure- en kaartensores nu nogal gehavend is.