Allround-fitness in de buitenlucht

Sport
'Trainingbylevel' bouwde een ongebruikte strook groen om tot een groene sportstrook. (Foto:PR)
'Trainingbylevel' bouwde een ongebruikte strook groen om tot een groene sportstrook. (Foto:PR) (Foto: )

Het is nooit zo druk op de Maassluisedijk. Zo af en toe passeert een fietser of trainende hardloper. Zoals Danny van Haaften. Onder het lopen gaf hij tevens zijn ogen de kost en zag een ongebruikte groenstrook aan de oostzijde van het DVO’32-sportpark.

“Daar kan ik wel wat mee”, moet hij gedacht hebben. Nadat DVO-voorzitter Kees Zegers het licht op groen zette, bouwde hij er met zijn mensen een survival-paradijsje, maar beperkt de activiteiten van ‘Training bij Level.nl’ niet tot die ene veel power en durf vergende discipline. Sterker nog: survival is gaandeweg een bijzaak geworden en vormen de hindernissen een ondersteuning bij de bootcamp, waarbij allround-fitness de grote gemene deler is. “Bij survival speelt techniek een grote rol”, schetst Van Haaften, die in 2019 Nederlands NPSB-kampioen survival werd. “Bovendien is survival gericht op presteren. Daar zijn we hier niet mee bezig.”

Leeftijd speelt geen rol. Aanhaken kan van zestien tot 65+. “Deelnemers vinden het prachtig om in de buitenlucht bezig te zijn. Ik hoor ze ook steeds zeggen, dat de tijd vliegt. Iedereen is gemotiveerd en bezig met zijn of haar niveau. Dat bouwen ze gaandeweg op. We hebben veel aandacht voor het individu. Niets moet. Want wie het in het begin even niet lukt om een kilometer hard te lopen, doet gewoon een stapje minder. Of wie het niet lukt om zes kilo te tillen, houdt het op vier. Fitness bouw je stapje-voor-stapje op.” Hij ziet allround-fitness ook als basistraining voor teamsporters. “Die lopen tijdens een wedstrijd nogal eens tegen het plafond van hun conditie aan. Dat wil je niet. Daarin kunnen wij ondersteunend zijn.” 

Wie meer wil weten kan op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur of zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur een kijkje nemen. is Van Haaftens uitnodiging. Of kijk op Trainingbylevel.nl.