Kazerne De Lier wint landelijke brandweerwedstrijd in klasse 112

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Brandweer De Lier)

Brandweerkazerne De Lier werd zaterdag 9 september landelijk kampioen in de 112-klasse tijdens de jaarlijkse brandweerwedstrijd van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité), georganiseerd door Brandweer Boxtel. De Lierse brandweermannen scoorden van de negen finalisten in hun klasse het hoogst.

Het ABWC organiseert al sinds 1946 brandweerwedstrijden. Later zijn deze omgezet naar vaardigheidstoetsen voor alle regionale en bedrijfsbrandweerkorpsen in Nederland. Het ABWC wil de brandweerkorpsen de kans geven om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Elk jaar nemen er ongeveer 580 ploegen deel aan de verschillende vaardigheidstoetsen. Die worden onderverdeeld in drie klassen: klasse 112, de Hoofdklasse en sinds dit jaar de klasse Brandbestrijding.


Klasse 112

Het team uit De Lier is vrijdag 9 september kampioen geworden in de klasse 112. In deze klasse zijn alle vormen van incidentbestrijding mogelijk. Het brandweerteam moet de middelen gebruiken die zich in hun voertuig bevinden volgens de standaardregels. Als dat nodig is, moeten ze samenwerken met andere teams. De teamleider van het brandweerteam beslist hoe en wanneer de gespecialiseerde of ondersteunende diensten worden ingezet. Ondanks de hitte deze zaterdag wisten de Lierse brandweermannen de ‘slachtoffers’ tijdens de vaardigheidstoets in hoog tempo te redden.

Andere finalisten

De Lier (Haaglanden) liet de volgende kazernes in de finale achter zich: Gameren (Gelderland-Zuid), Volendam (Zaanstreek-Waterland), Nederhemert (Gelderland-Zuid), Geldrop (Brabant Zuid-Oost), Oud-Gastel (Midden- en West-Brabant), Otterlo (Gelderland-Midden), Hoogezand (Groningen) en Bellingwolde (Groningen). 

Het Lierse brandweerteam scoorde het hoogst van alle kazernes op de onderdelen bevelvoering en waterploeg.