Spuitgasten (en -meiden) strijden in ’s-Gravenzande

112-nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

Op zaterdag 23 maart organiseert de brandweerkazerne in ’s-Gravenzande de provinciale hoofdklasse wedstrijden namens het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité).

Maar liefst zes ploegen uit vier regio’s gaan de strijd met elkaar aan. Einde van de dag mag één van deze ploegen zich de grote winnaar van de dag noemen.

Scenario’s

Het is niet voor het eerst dat deze wedstrijden, die in feite vaardigheidstoetsen zijn, worden georganiseerd. Al sinds 1946 worden de brandweerwedstrijden georganiseerd voor alle regionale en bedrijfsbrandweerkorpsen in Nederland. Door uitdagende scenario’s voor te zetten worden de deelnemers getoetst op al hun vaardigheden, deskundigheid en ervaringen.

Brandweerkazerne ’s-Gravenzande heeft op verzoek van het ABWC een uitdagend scenario neergezet voor de zes ploegen uit Veiligheidsregio Haaglanden (VRH), Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM), Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het belooft een leerzame dag te worden vol teamwork, adrenaline en prestaties.

Publiek

Meld je bij kazerne ‘s-Gravenzande aan de Fultonstraat 2. Je wordt vanaf daar naar het wedstrijdobject gestuurd. De locatie van de wedstijd is nog geheim voor de deelnemers. Daarom wordt de locatie ook niet met anderen gedeeld.

Het programma

Naam groepPostMelden omSpelen om
VRHDe Lier07.30 uur08.00 uur
VRZHZGoudswaard 208.30 uur09.15 uur
VRHMNieuwveen09.45 uur10.30 uur
Pauze


VRZHZBinnenmaas 211.45 uur12.30 uur
VRRNieuwe Tonge13.00 uur13.45 uur
VRZHZZwijndrecht14.15 uur15.00 uur

Nadat alle ploegen gespeeld hebben zal om 17:30 uur de prijsuitreiking plaats vinden in de kazerne van ’s-Gravenzande.