Jumbo Koornneef en De Naald zoeken creatief talent

Algemeen
Nico Baars bij de huidige deuren van de Jumbo Koonneef Zaal in Westland Theater De Naald.
Nico Baars bij de huidige deuren van de Jumbo Koonneef Zaal in Westland Theater De Naald. (Foto: Thierry Schut)

Jumbo Koornneef en De Naald gaan in Westland op zoek naar beeldend kunstenaars, schilders, vormgevers, fotografen, graffiti artiesten en andere artistieke creatievelingen. Deze groep wordt uitgedaagd om een ontwerp te maken voor de deuren van de Foodmarkt Koornneef zaal in het theater. De winnaar komt met zijn/haar ontwerp één seizoen lang op de deuren in WestlandTheater De Naald én wint een geldbedrag van € 2.000.

Spotlight op de beeldende kunst

Directeur van De Naald, Nico Baars: “In de Westlandse kunst en cultuursector ligt de focus vaak op de traditionele (podium)kunsten zoals dans, muziek, zang en toneel, terwijl bijvoorbeeld bij Kunsthuis 18 regelmatig prachtig werk wordt getoond van veelbelovende (jonge) beeldend kunstenaars en fotografen. Er zijn bovendien in Westland veel grafisch vormgevers, tekenaars en graffiti artiesten wiens werk veel meer aandacht zou mogen krijgen.”

Om (jong) kunstzinnig en creatief Westlands talent een podium te bieden gaat het theater samen met hoofdsponsor van De Naald, Jumbo Koornneef, op zoek naar ontwerpers die een bijzonder en tot de verbeelding sprekend ontwerp kunnen maken voor de deuren van de theaterzaal.

Jumbo Koornneef ondersteunt de ontwerpwedstrijd en streeft ernaar hiermee meerdere jaren de beeldende kunst in de spotlights te kunnen zetten. Directeur Edward Koornneef: “We zijn erg benieuwd naar de reacties, naar de ideeën, de hoeveelheid, de variatie. Er is veel talent in Westland en we hopen dat deze eerste editie voor ons aanleiding is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.”

Meedoen

Elke creatieve Westlander kan meedoen aan deze ontwerpwedstrijd en het mag alle kanten opgaan. Denk aan theater, de verbeelding, muziek, toneel, Westland, ontmoeten, het mag grafisch, abstract of realistisch zijn, als er maar rekening wordt gehouden met de afmetingen van de deuren en er gelden beperkingen wat betreft expliciete, religieuze of politieke inhoud of afbeeldingen.

Voor een informatiepakket met alle voorwaarden en de technische details kun je een email te sturen naar ontwerpwedstrijd@westlandtheater.nl. De sluitingsdatum voor het inzenden van een ontwerp is vrijdag 1 april 2022.

Alle inzendingen worden in De Naald gepresenteerd. Begin mei wordt door de jury de top drie geselecteerd. De ontwerpers van de drie winnende ontwerpen krijgen een financiële vergoeding van € 2000 (1e prijs), € 750 (2e prijs) en € 500 (3e prijs) en het ontwerp van de winnaar van de 1e prijs komt een jaar lang op de zaaldeuren in De Naald. De jury bestaat uit Edward Koornneef (directeur Jumbo Koornneef), Nico Baars (directeur De Naald), Ilona Roozenboom (directeur Westland Cultuurweb) en Thomas van der Schoor (grafisch vormgever).

Meer informatie over deze ontwerpwedstrijd vindt u op www.westlandtheater.nl.