Foto van de maand: De laatste roddels op het bruggetje

Algemeen
Wie zijn deze dames en waar hadden ze het over?
Wie zijn deze dames en waar hadden ze het over? (Foto: HVW-K)

Binnenkort verschijnt er een boek over de geschiedenis van het woonbuurtje aan de Noordweg in Wateringen. De bouw van de tien werkmanswoningen in 1912 die net buiten het dorp lagen, maar inmiddels opgeslokt zijn door de woonwijk Vliettuinen, is uitgebreid beschreven en zal worden uitgegeven door de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul.

Een van de foto’s uit het buurtje is gekozen tot Foto van de maand. We zien twee dames op een houten bruggetje over een van de slootjes daar. Het bruggetje ligt ter hoogte van Noordweg 39. Op de achtergrond is te zien dat nummer 37 te huur is.

De dame rechts op de foto, gekleed in een nette jas met een bloem op het revers, staat iets te vertellen. De dame links, in werkschort, luistert aandachtig, maar trekt er een gezicht bij alsof ze het verhaal niet echt gelooft. 

Wie zijn deze twee dames op de foto? In welk jaar is deze gemaakt? Waar ging het gesprek over? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook.

De foto van januari 2022

De busreis naar de sneeuw werd voor een deel opgelost. Koos van Zeijl werd snel herkend als voorzitter van de ijsvereniging. Verder staan er drie slagers op de foto: Moerkerk, Scholtes en Van der Horst. Veel andere namen zijn nog onbekend. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook.

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. De vereniging hoopt over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.