VU Westland-cursussen voor de echte denkers

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Echte denkers kunnen de nieuwsgierigheid in zichzelf opzoeken tijdens de cursus Studiekring 55+ op 24 februari of de cursus Filosofische ethiek op 8 maart bij VU Westland. Beide cursussen zijn gericht op het bespreken van diepe onderwerpen die je aan het denken zetten. 

Studiekring 55+

De Studiekring 55+ komt één keer in de twee weken samen in de Bibliotheek ’s-Gravenzande om onder leiding van Joke Breel te brainstormen of te filosoferen. De groep bepaalt gezamenlijk de onderwerpen van de bijeenkomsten vanuit persoonlijke interesse of een actueel thema, zoals de toekomst van de woningmarkt voor senioren. Deelnemers kunnen een inleiding zelf verzorgen of een brainstorm doen. De ene keer is de docent de regisseur, de andere keer leider van de dialoog of de cursist zelf. Deze cursus is in principe gericht op 55-plussers, maar als je jonger bent is dit geen probleem.

Filosofische ethiek

De cursus Filosofische ethiek bestaat uit zes bijeenkomsten in de Bibliotheek ‘s-Gravenzande en wordt gegeven door docent filosofie Marcel Assies. Ethiek is van oudsher een belangrijk onderdeel binnen de filosofie. Filosofen zijn geïnteresseerd in de rechtvaardiging van eigen en andermans maatstaven met betrekking tot het handelen. Tijdens de cursus zullen drie belangrijke ethische theorieën worden besproken, die vervolgens zullen worden toegepast op concrete morele dilemma’s.

Inschrijven voor (één van de) de cursussen kan via www.vuwestland.nl.