De Grote Tuinverbouwing op bezoek bij Lentiz Bloem & Design

Algemeen
Kimberley van Arkelen was bij de opnames aanwezig.
Kimberley van Arkelen was bij de opnames aanwezig. (Foto: Lentiz)

In de uitzending van zaterdag 26 februari brengt Djamilla Smits, presentatrice van De Grote Tuinverbouwing, een bezoek aan de studenten Bloem & Design van Lentiz MBO Westland. Deze samenwerking is tot stand gekomen dankzij het promotiecollectief van 365 dagen bloemen en Summerflowers.

Het thema van de uitzending is ‘Ruik de lente’. De hoofdrol is dan ook weggelegd voor de sering: een prachtige, geurende heester. Studenten Bloem & Design hebben met de bloemen van 365 dagen bloemen diverse arrangementen gemaakt. Zowel eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten waren betrokken bij het project en konden hun verschillende technieken laten zien.

Kimberley van Arkelen, tweedejaarsstudent Lentiz Bloem & Design, was bij de opnames aanwezig: “Ik vond het heel leuk om deel te nemen. In het begin was het wel wennen met zo’n grote camera, maar we moesten doen wat we altijd deden, dus er was een hele relaxte sfeer. Ik heb zelf met de bloemen waar we uit konden kiezen een barokarrangement gemaakt dat geïnspireerd was op een schilderij. Het was een bijzondere ervaring die ik nooit zal vergeten.”

De Grote Tuinverbouwing is een populair groenplatform dat Nederland informeert en inspireert op het gebied van groen, wonen en interieur. In elke uitzending zit een bloemenitem met de producten uit het pakket van 365 dagen bloemen. De volledige uitzending is zaterdag 26 februari 2022 vanaf 17.00 uur te zien op SBS6.