Breicafé handwerkt met Oekraïense vluchtelingen

Algemeen
Dinsdag 5 april werden de dames gastvrij ontvangen in het Breicafé.
Dinsdag 5 april werden de dames gastvrij ontvangen in het Breicafé. (Foto: PR)

Wekelijks ontmoet een groep Westlandse dames elkaar in Breicafé De Vlietwoning gehouden in de Hooimeid bij boerderij de Vlietwoning in Naaldwijk om met elkaar te handwerken. Dit Breicafé is ontstaan tijdens de Coronacrisis als welkome afleiding in een tijd waar niet veel georganiseerd kon worden.

Bij de deelnemers van het Breicafé is afgelopen dagen het idee ontstaan om vluchtelingen uit Oekraïne uit te nodigen in het Breicafé. Met medewerking van Vitis Welzijn en gemeente Westland, die posters in het Carlton hotel en een tolk ter beschikking stelden, kwam het initiatief van de grond.

Dinsdag 5 april werden de dames gastvrij ontvangen in het Breicafé. Taal kan een barrière zijn, maar gebruikmakend van de app SayHi en de aanwezigheid van de tolk was communicatie mogelijk en kon aan de aanwezige dames afleiding worden gegeven. De contacten zijn gelegd, de dames leerden van elkaar en hadden een hele fijne middag, die zeker vervolgd gaat worden door meerdere handwerkuurtjes, belooft de organisatie.

Breicafé De Vlietwoning had al eerder versierinkjes gemaakt in de kleuren van de Oekraïense vlag. Deze liggen te koop bij The Read Shop in Naaldwijk die belangeloos voor de katoen zorgde en op De Dorsvloer van Boerderij De Vlietwoning. De opbrengst gaat volledig naar de Oekraïense vluchtelingenhulp.