WestlandStek voor mede-initiatiefneemster Carma

Algemeen
Wethouder Van der Stee reikte de onderscheiding uit.
Wethouder Van der Stee reikte de onderscheiding uit. (Foto: Esther Kouwenhoven)

Pamela Breas-Bakker uit Monster heeft op vrijdag 8 april een WestlandStek ontvangen voor haar verdiensten voor Carma, centrum voor leven met en na kanker. Wethouder Ben van der Stee reikte haar de gemeentelijke onderscheiding uit bij haar afscheid tijdens een vrijwilligersbijeenkomst.

Mevrouw Breas-Bakker is vanaf 2010 een van de initiatiefnemers en heeft zich bestuurlijk ingezet voor Carma op diverse locaties. Ze is jarenlang een drijvende kracht geweest en bepalend geweest in de ontwikkeling van diverse initiatieven en samenwerkingen. Jaarlijks maken zo’n 200 mensen uit de regio gebruik van het centrum. Het inloophuis heeft circa 60 vrijwilligers. Tot het samengaan van Carma en NaZorg Westland heeft mevrouw Breas-Bakker de onbezoldigde functie van secretaris vervuld.

Carma

Op 1 januari 2022 zijn het toenmalig Inloophuis Carma en NaZorg Westland opgegaan in één organisatie: Carma - centrum voor leven met en na kanker. Mevrouw Breas-Bakker heeft een grote rol gespeeld om te komen tot deze verregaande vorm van samenwerking en uiteindelijk een fusie. Zo is zij maatschappelijk betrokken geweest als secretaris bij Nazorg Westland en bij de Probusclub Westland Mixed (PCWM).

WestlandStek

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.