Laatste kouwe tuinder weer op witte doek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Angelo Damen)

De film ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ is terug van weggeweest. Nadat corona de voorstellingen lange tijd onmogelijk maakte, is de documentaire over het tuindersleven van de Monsterse Peter Zuijderwijk weer te zien in Fata Morgana in Monster. Sinds de première in april 2019 kwamen er al duizenden mensen op af. Het verhaal van Zuijderwijk spreekt zeer tot de verbeelding. Niet alleen vanwege zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij zijn tuinbouwbedrijf aan de Molenweg in Monster runde, maar ook vanwege de nostalgie, een stukje Westlandse tuinbouwgeschiedenis dat nu is verdwenen.

Angelo Damen, maker van de documentaire, is in het ruwe materiaal van de opnames gaan grasduinen. Daar kwam hij nog een prachtig verhaal tegen over de strijd die Zuijderwijk altijd heeft moeten voeren met de gemeente Westland en op het laatst ook met milieu-instanties. Want die dreigden zelfs nog met uitstel van de verkoop van zijn bedrijf vanwege de mogelijke aanwezigheid in zijn schuur van bedreigde diersoorten. Als extraatje wordt dit relaas na afloop van de film nog vertoond. Uiteraard is Peter Zuijderwijk ook zelf aanwezig om een aantal ‘open eindjes’ uit de film toe te lichten en te vertellen hoe het nu met hem gaat.

‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ is te zien op zaterdag 28 mei 20.30 uur (zaal open 20.00 uur) en zondag 29 mei 14.30 uur (zaal open 14.00 uur) in Fata Morgana, Choorstraat 99 Monster. Kaarten via Nico Meijer op 06-30125205 of nico@fata-monster.nl. De toegangsprijs is € 10 (inclusief kop koffie/thee).