Bibliotheek Westland zoekt enthousiaste voorleesvisite

Algemeen
Vrijwilligers gaan langs bij gezinnen om voor te lezen en spelletjes te spelen.
Vrijwilligers gaan langs bij gezinnen om voor te lezen en spelletjes te spelen. (Foto: PR)

De Bibliotheek Westland is momenteel op zoek vrijwilligers die zich willen aansluiten bij de Voorleesvisite. De Voorleesvisite helpt bij het verkleinen van taalachterstand bij kinderen van 2 tot en met 10 jaar. Als vrijwilliger bij de Voorleesvisite kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. 

Gedurende 30 weken gaat de voorleesvrijwilliger bij een gezin langs om voor te lezen, taalspelletjes te spelen en soms ook te oefenen met zelf lezen. Hierdoor leren de kinderen in het gezin veel nieuwe woorden, maken kennis met allerlei soorten jeugdboeken en hebben vooral veel plezier met boeken. De ouders ervaren hoe leuk voorlezen is, dat echt iedereen het kan en vooral dat zijzelf ook een rol kunnen spelen in het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kind.

Aanmelden

Er wordt al voorgelezen bij 30 gezinnen in het Westland, maar er is vraag naar nog meer voorleesvrijwilligers. Is dit wellicht iets voor jou? En wil je meer informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Lianne van Staalduinen via mail: voorleesvisite@bibliotheekwestland.nl of telefoon: 06 20 26 96 78.