Westlandse importeur wint wijnprijzen

Algemeen
Pieter-Dirk Roeleveld (l.) en Jan van Lissum.
Pieter-Dirk Roeleveld (l.) en Jan van Lissum. (Foto: Privé)

In de Amsterdam RAI werden onlangs de winnaars bekend gemaakt van het 34e ‘Proefschrift Wijnconcours rosé en mousserend’, een initiatief van The Wine & Food Association. Het ‘s-Gravenzandse Artisan Wines viel in de prijzen.

Ieder jaar worden wijnimporteurs uitgenodigd hun selectie rosé-wijnen in te sturen voor het Proefschrift Wijnconcours. Uit de vele inzendingen kiest de jury, bestaande uit sommeliers, vinologen en wijnpublicisten, voor iedere prijscategorie een winnaar. In categorie A (consumentenprijs tot € 10,-) werd dit jaar de Menegotti Bardolino Chiaretto 2021 van Artisan Wines tot ‘beste rosé van het jaar’ verkozen. De jury gaf de rosé 8,5 van de 10 punten en spreekt van ‘ingetogen geuraroma’s’, ‘stijlvol en verfijnd palet’ en ‘voldoende spanning’.

Finalewijnen

Naast de bekendmaking van de awards werd op de website van The Wine & Food Association ook een selectie gepubliceerd met de beste finalewijnen. Ook hier werden twee wijnen van Artisan Wines vermeld: 

AOC Côtes de Provence 2021, Domaine La Navicelle (bio) (9-/10 punten in de categorie C rosé t/m € 20) en Crémant du Jura Brut Nature 2018, Domaine des Ronces (bio) (8,5/10 punten in de categorie mousserend t/m € 20). 

Wijnparels

Pieter-Dirk Roeleveld en Daniël Ros, directeur-eigenaren van Artisan Wines: “Het aanbod aan wijn is enorm. Als wijnimporteur moet je daarom onderscheidend zijn. Wij doen dat door telkens op zoek te gaan naar bijzondere wijnparels. Dat vergt veel tijd. Als die inspanning wordt beloond met zo’n prestigieuze award, dan ben je stiekem toch best wel een beetje trots.”

Over Artisan Wines Artisan Wines is gevestigd op industrieterrein Teylingen in ’s-Gravenzande.

 De winnaars kregen onder het genot van een glas champagne de bijbehorende oorkondes uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Jan van Lissum.