Westland start pilot met kabelgoottegels

Algemeen
Afbeelding
(Foto: CDA Westland)

Gemeente Westland start dit najaar een pilot met kabelgoottegels. De speciale tegels moeten een eind maken aan gevaarlijke situaties die ontstaan omdat mensen eigenhandig constructies maken om hun elektrische auto op te laden vanuit huis.

In de pilot, die loopt tot halverwege 2024, worden er op 40 locaties kabelgoottegels aangelegd. Omdat er veel vraag is naar de tegels - de levertijd is 10 tot 12 weken - start de gemeente pas na de zomervakantie met het informeren van Westlanders over de aanvraagprocedure en de voorwaarden.

Die zullen onder meer bestaan uit afspraken over het gebruik, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Ook zal als voorwaarde gelden dat voor het opladen van het voertuig de eigen zonnepanelen moeten worden gebruikt.

De kosten voor de aanschaf en het aanleggen van de tegels, zo’n € 20.000, zijn tijdens de pilot voor rekening van de gemeente. Als de pilot wordt voortgezet, dan moet de bewoners alsnog betalen voor de kabelgoottegel. Dit om indirecte subsidiëring te voorkomen.