CDA vraagt naar mogelijkheden wateropslag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

De lange periode van droogte en de heftige regenval van de afgelopen periode heeft het CDA Westland aan het denken gezet over het beheer van regenwater in Westland. Volgens de fractie zijn initiatieven zoals regentonnen en het vergroenen van tuinen niet meer afdoende om overlast door droogte en neerslag te voorkomen.

“De vraag is echter of dit nog wel volstaat en niet grootschaliger water moet worden opgeslagen in de bebouwde omgeving”, schrijft raadslid Jacco Eeltink in vragen aan het college. Hij geeft aan dat de fractie vragen van bewoners krijgt over wateropslagmogelijkheden bij woningen. “Er leven ideeën over opslag van regenwater in kruipruimtes, wijkparken en dergelijke.” Deze collectieve opslagvoorzieningen kunnen buren buren in periodes van regenval samen vullen en in tijden van droogte samen gebruiken voor beregening van tuinen en het groen in de wijk.

De fractie vraagt het college of er momenteel een visie op de sturing van de hoeveelheid beschikbaar regenwater wordt ontwikkeld en of het college bekend is met maatregelen de elders worden toegepast. Ook wil Eeltink weten of de gemeente beschikbaar is voor bewoners die gezamenlijk opslag voor regenwater willen regelen.