Stichting WOUW wil bouwen voor jongeren met beperking

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

De ouders van een tiental jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben dinsdagavond 20 september de volgende stap gezet in het bouwtraject van de Stichting WOUW.

De stichting zet zich in om een plek te realiseren voor begeleid wonen in 18 tot 24 appartementen, met 2 gemeenschappelijke ruimtes. Dinsdagavond hebben de deelnemers zich definitief ingeschreven en is een drietal commissies gevormd die zich gaan inzetten de doelen van de stichting te realiseren.

Het Westlands Ouderinitiatief Wonen (WOUW) is al een aantal jaren in overleg met de gemeente Westland om een woonlocatie te vinden waar de jongeren tussen 16 en 40 jaar redelijk zelfstandig kunnen wonen, maar waar wel altijd hulp dichtbij is als daar behoefte aan is.

Westland bouwt nu overwegend voor ouderen die zorg behoeven, maar de Stichting WOUW probeert het college en de betrokken ambtenaren ervan te overtuigen dat ook jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking recht hebben op een eigen plek.

De appartementen beschikken in de plannen van WOUW allemaal over eigen sanitair en een aparte slaapkamer en krijgen een oppervlakte van ongeveer 40 m2. Er zal een zorgaanbieder worden gecontracteerd om zorg en begeleiding vorm te geven. Samen met de zorgaanbieder en de jongeren gaan ouders zich inzetten om het wooninitiatief van de grond te krijgen.

De Stichting zoekt een geschikte bouwlocatie, bijvoorbeeld als een schoolgebouw leeg komt te staan of een tuinder zijn bedrijf beëindigt. Een combinatie met ouderenhuisvesting is zeker ook een optie.