Golfclub Westland organiseert cursus voor beginners

Algemeen
Paul Thoen en Marlou Wortelboer geven samen de cursus.
Paul Thoen en Marlou Wortelboer geven samen de cursus. (Foto: PR)

Golfclub Westland (GCW) organiseert vanaf zondag 23 oktober een cursus ‘Start Gewoon’ voor beginnende golfers op haar golfbaan aan de Koningin Julianaweg te ’s-Gravenzande.

Op vijf opeenvolgende zondagen worden de cursisten de eerste beginselen van de golftechniek geleerd en opgeleid tot het niveau ‘Baanpermissie’.

Tijdens de technieklessen wordt uitgebreid aandacht gegeven aan de grip, houding en beweging van de golfswing, het pitchen, chippen en putten. Het bijzondere van deze cursus is dat de cursisten, onder begeleiding van een buddy, al direct de golfbaan op kunnen om een aantal holes te spelen.

Snelheid

“We leren de cursisten uiteraard de technische vaardigheden aan, maar waar we vooral opletten is de veiligheid in de baan en op onze driving range”, vertelt Paul Thoen die de cursus voor GCW, samen met Marlou Wortelboer geeft. “Zowel een golfclub als een golfbal kunnen verschrikkelijk hard aankomen en ernstige verwondingen veroorzaken, het is onze belangrijke taak om de deelnemers daarvan te doordringen” aldus Thoen. Wortelboer vult haar collega aan ”Ook de snelheid in de baan is een element in de golfsport die bij veel cursussen eigenlijk veel te weinig aandacht krijgt. ‘Slow play’ is de grootste irritatie in golf.”

Het leuke van onze opzet is dat cursisten al bij een eerste les de baan in gaan en direct de golfervaring kunnen opdoen: De cursisten die zich dit najaar aanmelden voor ‘Start Gewoon’ zijn gedurende vijf weken lid van GCW en kunnen iedere dag gebruik maken van de oefenfaciliteiten, zoals de driving range. Daarnaast kunnen de deelnemers onder begeleiding van een zogenoemde buddy de baan in om holes te spelen. Een buddy is een GCW-vrijwilliger die de cursist o.a. de routing door de baan leert en aandacht geeft aan de snelheid en de veiligheid.

Ballen

Thoen leidde dit jaar al zo’n 60 golfers op en stelt dat golfen verslavend kan werken. “In het voorjaar en zomer hebben we deze cursus ook gegeven en de deelnemers zijn echt enthousiast om in korte tijd te ervaren wat golfen inhoudt. Tsja en als die ballen eenmaal gaan vliegen dan ben je verkocht hè, dan wil je meer. Golfen is een moeilijke sport om te leren en in het begin zal het meer fout dan goed gaan. Maar de sensatie dat je die bal goed raakt, 100 meter of meer de baan in jaagt en op de plek landt die je wilt, dat gevoel en die ervaring geeft zo’n sensatie die verslavend kan werken”, besluit hij glimlachend.

De cursus ‘Start Gewoon’ wordt op de zondagen 23 en 30 oktober, 6, 13 en 20 november georganiseerd van 11.00 tot 13.00 uur. De kosten bedragen € 279 en zijn inclusief gebruik golfclubs en ballenkaarten, vijf weken GCW-lidmaatschap, theorie- en praktijkexamen, NGF registratie 2023.

Voor meer informatie, bel met Paul Thoen op 06-51134577 of Marlou Wortelboer 06-19152595. Aanmelden voor de cursus kan bij de GCW-receptie: 06-12020232.