Rehoboth viert 100-jarig bestaan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

De afgelopen week was het groot feest op Christelijke Basisschool Rehoboth in Naaldwijk. De school bestaat maar liefst 100 jaar in Naaldwijk, waarvan 45 jaar op de huidige locatie aan het Hoefblad in de wijk Opstal. Reden voor een feestje en dus besloot de school groots uit te pakken met een heuse feestweek. Het thema van deze feestweek was; de school van vroeger én de school van de toekomst.

De eerste dagen van de week stonden in het teken van de school van vroeger. Zo kwamen alle leerkrachten en leerlingen in ‘Ot en Sien’-kleding naar school en was er maandagochtend een ouderwets draaiorgel. De klassen kregen omstebeurt uitleg over het orgel en mochten het draaiorgel van dichtbij bekijken.

Dinsdag stond in het teken van het Nationaal Onderwijs Museum uit Dordrecht. Zij verzorgden voor iedere groep een gastles, waarbij ze de kinderen ook lieten ervaren hoe het er vroeger aan toe ging op school. Er werd geschreven met kroontjespennen en (stoute) leerlingen kregen de pechvogel toegeworpen. Woensdag was er nog voor iedereen een oud-Hollandse poffertjeskraam en werd de oude (school)tijd afgesloten.

Vanaf donderdag zou er dan naar de school van nu én naar de school van de toekomst gereisd worden. Wethouder Anko Goudswaard (onderwijs) was samen met stichtingsdirecteur Henri Koele uitgenodigd om samen met directrice Rianne Veenema de tijdmachine aan te zetten en de school om te toveren. De schoolmascotte, een teddybeer met de naam ‘Rehobeertje’, werd omgetoverd naar een ware robot met de naam ‘Reho-botje’ .

De kinderen kregen deze dag les over/met robots, programmeren, VR-brillen, videogames maken en nog veel meer. Vrijdag werd de week afgesloten met een groot schoolorkest van de Klankenkaravaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding