Geen extra cameratoezicht tegen fietsendieven

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Stock)

Westland krijgt geen extra cameratoezicht om diefstal van fietsen tegen te gaan. Dat antwoordde burgemeester Bouke Arends, behept met veiligheid binnen de gemeente Westland, woensdagavond 7 december in de raadsvergadering op vragen van de VVD.

De VVD wil weten wat de gemeente gaat doen om het hoge aantal fietsendiefstallen te stoppen. De fractie stelde extra cameratoezicht en het plaatsen van bewaakte fietsenstallingen voor.

Arends zei de zorgen van de VVD te kennen. In de afgelopen twee maanden zijn in Naaldwijk alleen al op dertig verschillende plekken fietsen gestolen, schetste hij het actuele beeld.

‘Ondoenlijk’

Westland heeft de beschikking over negen toezichtcamera’s. Arends noemt het ondoenlijk cameratoezicht toe te passen op alle plekken waar de diefstallen worden gepleegd, Daarbij is het uitlezen van alle beelden dan ook erg tijdrovend, legt hij zijn afwijzende reactie tegenover extra cameratoezicht tegen fietsendiefstal uit.

Arends wijst erop dat van de bewaakte fietsenstalling van Biesieklette weinig wordt gebruikt. Ook stelt hij dat fietsen nog te vaak met een enkel slot worden afgesloten en dat de fiets niet aan een paal, fietsbeugel of iets anders wordt vastgezet. “De gelegenheid maakt de dief.’’

Lokdief

Opvallend was de mededeling over een proef van de politie met een ‘lokdief’ in Naaldwijk. Bij die test stal de lokker op een opzichtige manier fietsen in Naaldwijk. Daarvan is bij de politie geen enkele melding gedaan.

De gemeente wil met de politie een zogenaamde bewustwordingsactie beginnen. Daarnaast zei Arends dat het oppakken van fietsendieven de speciale aandacht heeft van de politie in Westland.