Varekamp bekijkt of Rijnvaartweg eerder open kan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Verkeerswethouder Pieter Varekamp (VVD) bekijkt of het mogelijk is de werkzaamheden bij de Rijnvaartweg in ’s-Gravenzande eerder af te ronden, zodat de weg eerder open kan. Dat zegt hij toe in de raadsvergadering van woensdag 25 januari. De weg is sinds deze week volledig afgesloten in verband met werkzaamheden.

De heropening van de Rijnvaartweg is eind juni gepland, maar bij verschillende politieke fracties zijn veel klachten binnengekomen over de recente afsluiting. Onder andere GBW-raadslid Joep van Veen kaartte de gevolgen voor bijvoorbeeld de Rode Kruislaan aan. De verkeerssituatie daar is onveiliger geworden, zegt hij. Veel schoolgaande kinderen fietsen langs die route. Nu gaat ook het verkeer dat anders de Rijnvaartweg gebruikt over deze weg.

Ook Westland Verstandig-fractievoorzitter Peter Duijsens bracht het onderwerp ter sprake. Net als GBW vroeg ook hij om openstelling van een rijbaan. Maar dat gaat niet, zo legde Varekamp uit. De werkzaamheden aan onder meer leidingen voor gas en elektra in de ondergrond zijn zo grootschalig dat de uitvoerders alle ruimte nodig hebben, ook om veilig te kunnen werken.

Wel wordt de afsluiting nu eerder met borden aangegeven, zegde Varekamp toe toen Duijsens meldde dat de afsluiting pas ter plaatse wordt aangekondigd. “Verkeer moet daar massaal keren.’’ Verkeersdeelnemers zien vanaf nu eerder dat de weg is afgesloten.