De Naald zoekt Westlandse dichters voor Lezersfeest

Algemeen
De voorstelling van Saskia Noort en Stella Bergsma wordt gekoppeld aan de boekenweek.
De voorstelling van Saskia Noort en Stella Bergsma wordt gekoppeld aan de boekenweek. (Foto: Mark Engelen)

Het Naaldwijkse theater De Naald zoekt Westlandse dichters die een gedicht kunnen maken dat tijdens het Lezers getoond kan worden.

WestlandTheater De Naald organiseert in samenwerking met Westland Cultuurweb en Bibliotheek Westland het Lezersfeest. Op 9 maart 2023 is de voorstelling van Saskia Noort, Stella Bergsma en meer te zien in De Naald. Deze voorstelling wordt gekoppeld aan de Boekenweek van 2023 met een randprogrammering. Hiervoor worden talentvolle Westlandse dichters gezocht die een gedicht willen schrijven rondom het thema van de Boekenweek: ‘Ik ben alles’. De mooiste, meest inspirerende gedichten worden op de avond van de voorstelling tentoongesteld in De Naald.

In de voorstelling ‘Unbeschreiblich Weiblich’ geeft een literair divers leger van schrijvers en muzikanten antwoord op de vragen: Hoe is het nou om vrouw te zijn in de wereld van nu? Hoe is het om de ander te zijn? Deze voorstelling sluit aan bij het thema van de Boekenweek 2023: ‘Ik ben alles’ met als doel de pluriformiteit van onze identiteit vieren. In WestlandTheater De Naald wordt op deze avond een randprogrammering georganiseerd wat in het thema staat van identiteit, schrijftalent en livemuziek.

De foyer van De Naald zal worden omgetoverd tot een kleine expositie met Westlands eigen gedichten over het thema van de Boekenweek ‘Ik ben alles’. Dit thema kan op elke eigen manier geïnterpreteerd en ingevuld worden. Uit de inzendingen worden de zes mooiste, meest inspirerende gedichten gekozen. Deze worden tentoongesteld in De Naald en gaan vervolgens op een ‘tour’ door vijf grote bibliotheken in het Westland. De uitgekozen winnaars krijgen daarnaast ieder twee kaarten voor de voorstelling ‘Unbeschreiblich Weiblich’. Alle inzendingen kunnen gestuurd worden naar publiciteit@westlandtheater.nl. De sluitingsdatum voor het inzenden van de gedichten is woensdag 15 februari 2023.