Freshriders overhandigen € 36.000 aan Daniel den Hoed kliniek

Algemeen
De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. (Foto: Freshride)

Afgelopen woensdag 25 januari overhandigden de Freshriders een cheque van € 36.000 aan de Daniel den Hoed kliniek. De Freshriders haalden het bedrag in september 2022 op met de twaalfde editie van de Freshride. Hierbij fietste een kleine 40 renners uit de AGF-branche 100 of 200 km vanuit Harvest House in Maasdijk richting Venlo.

Enkele Freshriders reikten de cheque uit aan Hans Hofland, klinisch wetenschapper van het Erasmus MC. Hofland is gespecialiseerd in het onderzoek naar neuro-endocriene tumoren (NET). NET zijn zeldzame vormen van kanker die steeds meer voor komen. Met het bedrag gebruiken Hofland en zijn team voor onderzoek naar een behandeling van NET.

De Freshride is een initiatief van Harvest House en TNI. De deelnemers - afkomstig uit de AGF-sector - willen door deel te nemen aan deze tour een vuist maken tegen kanker. Naast sponsoring door bedrijven, die de Freshriders een warm hart toedragen, verkopen de deelnemende renners ook rijkelijk gevulde groentekisten. Daarnaast steunt de Freshride enkele lokale goede doelen waar dit jaar €3000,- voor is opgehaald.