Roparun Twente - Rotterdam telt 213 teams

Algemeen
Ook dit jaar vindt de Roparun weer plaats met meer dan vijfduizend deelnemers.
Ook dit jaar vindt de Roparun weer plaats met meer dan vijfduizend deelnemers. (Foto: PR)

De inschrijvingen voor de Roparun 2023 zijn gesloten. In het pinksterweekend zijn tussen Twente en Rotterdam ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 213 teams, actief voor de tweeëndertigste editie van de Roparun, een estafetteloop van 500 kilometer. 

Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De Roparun vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 29 mei 2023.

Ook dit jaar blijft de Roparun binnen de eigen landsgrenzen. Op 27 mei gaan de teams vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe van start. Zij leggen in het pinksterweekend ruim 500 kilometer af om op maandag 29 mei op de Rotterdamse Coolsingel te finishen. De nieuwe directeur Lesly Wolters kijkt uit naar zijn eerste Roparun: “Het is fantastisch om te zien dat ook dit jaar weer meer dan vijfduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zich inzetten voor een betere kwaliteit van leven van de medemens. We gaan er met elkaar een geweldige editie van maken!”

Over Roparun

De Roparun, van origine een loop tussen Rotterdam en Parijs, is een estafetteloop waarmee teams geld inzamelen voor palliatieve zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Vorig jaar was de opbrengst ruim drie miljoen euro. Wolters: “We zijn enorm trots en de deelnemende teams dankbaar die dit geweldige bedrag binnen hebben gehaald. Minstens net zo trots en dankbaar zijn we onze vrijwilligers. Zonder hen is een evenement als de Roparun organiseren onmogelijk.” De eerste editie vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met ruim 5000, én op het hoogtepunt zelfs 8000, deelnemers.

Wil jij Stichting Roparun of een team steunen? Kijk dan op www.roparun.nl/teams/alle-teams