Wanneer zijn de werkzaamheden aan de Woudseweg (N223) klaar?

Auto
Op 3 en 4 juni wordt een deel van de Woudseweg/N223 opnieuw afgesloten, vanwege het vervangen van de duiker onder de weg bij Groeneveld.
Op 3 en 4 juni wordt een deel van de Woudseweg/N223 opnieuw afgesloten, vanwege het vervangen van de duiker onder de weg bij Groeneveld. (Foto: Rodi.nl)

Al bijna twee jaar vinden er werkzaamheden plaats aan de Woudseweg (N223) tussen De Lier en Den Hoorn/A4. Dat betekent een aangepaste maximumsnelheid en meerdere weekendafsluitingen. Wanneer wordt de Woudseweg nog afgesloten, en wanneer is de weg af?

Tijdens het Hemelvaartweekend was de Woudseweg/N223 tussen de A4 en de rotonde Noord-Lierweg afgesloten in beide richtingen voor het wegverkeer. In dit weekend werd de Heulbrug versterkt. Fietsers, bewoners en bestemmingsverkeer konden gebruik blijven maken van de weg. Hierbij hielpen verkeersregelaars. Al het andere wegverkeer werd omgeleid via de A4, N211, N222 en de Oostelijke Randweg.

Toekomstige afsluitingen

Ook op 3 en 4 juni wordt een deel van de Woudseweg/N223 afgesloten, vanwege het vervangen van de duiker onder de weg bij Groeneveld. Verder wordt er in het weekend van 8 en 9 juli geasfalteerd.

Werkzaamheden N223

De provincie is in samenwerking met de gemeenten Midden-Delfland en Westland al langere tijd bezig met het verbeteren van de N223. Zo wordt er een rotonde aangelegd, worden er twee nieuwe bushaltes gerealiseerd, worden parallelwegen en fietspaden verbreed en versterkt en is de fietstunnel vervangen. Andere werkzaamheden zijn het aanleggen van een toeristisch gezichtspunt en het planten van bomen en struiken.

2024 weer doorrijden

Die laatste werkzaamheden - het opfraaien van de N223 met beplanting en het toeristisch gezichtspunt - vinden in 2024 nog plaats, maar de rest zal dan al afgerond zijn, vertelde contractmanager Gerrit Wierda onlangs aan WOS. Dat betekent dat we nog voor het nieuwe kalenderjaar op de Woudseweg weer helemaal kunnen doorrijden met de auto.

Fietstunnel vervangen

De nieuwe fietstunnel onder de N223 is ruimer en lichter dan de vorige en wordt verfraaid, met een dichtregel van een lokale dichter. Dat blijkt uit een filmpje van Gebr. Van Kessel Wegenbouw van twee jaar geleden, die in opdracht van de provincie Zuid-Holland bezig is met de reconstructie van de Woudseweg. 


Toeristisch gezichtspunt

Voor de recreanten van het gebied worden er twee duurzame en leerzame verblijfsplaatsen aangelegd, met in teksten en beelden het verhaal van de geschiedenis uitgebeeld. De teksten worden in eiken landschapsbanken gebrand waarop de recreanten kunnen pauzeren. Verder komt er een vaste fietspomp en een gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen, gevoed door zonnepanelen met accu’s -  net als de tunnelverlichting en de bushokjes.