Bloemstillevens en muziek in Sint Adrianuskerk op Open Monumentendag

Cultuur
Marja Ouwerling maakt bloemstillevens met diverse technieken.
Marja Ouwerling maakt bloemstillevens met diverse technieken. (Foto: PR)

De jaarlijkse Open Monumentendag 2023 staat voor de deur. Ook de Sint Adrianuskerk in Naaldwijk doet mee. Op zaterdag 9 september worden de kerkdeuren wijd opengezet om bezoekers te verwelkomen. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘levend erfgoed’, en de Sint Adrianuskerk heeft een scala aan activiteiten en tentoonstellingen voorbereid om dit thema te belichten.

Eén van de hoogtepunten van de dag is de bijzondere tentoonstelling van Marja Ouwerling, kunstenaar, kunstvakdocent en coach. Marja maakt bloemstillevens, vastgelegd in levendige acrylverf met een opvallende mix van fantasierijke patronen en doodle-motieven.

Noodzaak om onze geliefde planeet te koesteren

Maar dat is niet alles, want Marja gebruikt ook pastelkrijt om haar boodschap over te brengen: de liefde voor de natuur en de noodzaak om onze geliefde planeet te koesteren. Tijdens de Open Monumentendag zal Marja Ouwerling een selectie van haar oeuvre tentoonstellen. Bezoekers kunnen haar aan het werk zien en in gesprek met haar gaan.


Foto’s: PR

Muzikale optredens

De kunstbeleving is slechts een deel van wat de Sint Adrianuskerk te bieden heeft op deze speciale dag. Vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van de historische ambiance van de kerk. Een hoogtepunt van de middag zijn de optredens van twee musici: om 14.00 uur en 15.00 uur zullen Jan van der Spek op de piano en Ineke Helder op de blokfluit hun vaardigheden ten gehore brengen in twee optredens van elk 45 minuten.

De eeuwenoude Sint Adrianuskerk is gelegen aan de Molenstraat 29 te Naaldwijk.