Lambertuskerkje houdt Open Monumentendag-wedstrijd voor jeugd

Cultuur
Het Sint Lambertuskerk in Heenweg.
Het Sint Lambertuskerk in Heenweg. (Foto: Openmonumentendag.nl)

De Stichting Vrienden van het Sint Lambertuskerkje organiseert in het kader van de Open Monumentendagen 2023 een wedstrijd voor de Westlandse jeugd: schrijf of maak op één A4-papier een verhaal of tekening met als onderwerp ‘Als monumenten konden praten’. 

Kinderen in de leeftijdsgroepen 5-10 jaar, 10-15 jaar en 15-18 jaar worden uitgedaagd om hun fantasie de vrije loop te laten en te bedenken wat een meer dan 100 jaar oud gebouw hun zou willen vertellen als het kon praten of tekenen.

Zij kunnen hun verhaal of tekening inleveren tijdens de Open Monumentendag op zaterdagmiddag 9 september; dat kan tussen 13.00 uur en 17.00 uur in het Lambertuskerkje.

Prijzen

“Voor de winnaars is er in alle drie de leeftijdsgroepen een leuke eerste, tweede en derde prijs!”, belooft de organisatie. De bekendmaking van de winnaars is op zondagmiddag 10 september om 16:45 uur bij het Lambertuskerkje.

Het meer dan 150 jaar oude Lambertuskerkje ligt onderaan de weg, hoek Laan van de H. Lambertus met de Maasdijk op nummer 189, in het buurtschap Heenweg (gemeente ‘s-Gravenzande).