Jury Holland’s Got Talent bijna in tranen door Wateringse balletgroep

Cultuur
Jurylid Marc-Marie Huijbregts over de danseressen, die in leeftijd varieerden van 12 tot 20 jaar: "Jullie zijn net één iemand die constant mooie beelden maakt."
Jurylid Marc-Marie Huijbregts over de danseressen, die in leeftijd varieerden van 12 tot 20 jaar: "Jullie zijn net één iemand die constant mooie beelden maakt." (Foto: Screenshot Holland's Got Talent)

Westlandse balletgroep DC Passion, onderdeel van dansschool Dans Creatie in Wateringen en Naaldwijk, wist vrijdag 22 september de jury van Holland’s Got Talent in vuur en vlam te zetten met een prachtige dans. 

Jurylid Edson da Graça was bijna in tranen door het optreden. De pose die de meer dan twintig balletdanseressen aannamen bij aanvang van de dans, maakte al diepe indruk op hem. Marc-Marie Huijbregts zei zelfs al toen ze het podium betraden: “Jullie zijn gewoon door, want ik vind het beangstigend”, waarop zowel de meiden als het publiek hartelijk lachten. 

Vanaf hun vierde

De leden van DC Passion dansen al samen sinds ze vier waren. Dat geldt ook voor de choreograaf die de dans van hun auditie had gechoreografeerd - en dat had ze goed gedaan, zei Dan Karaty achteraf -: Renee de Bruijn-De Winter. “Ja, ik ben ook al begonnen bij Dans Creatie vanaf mijn vierde,” vertelde ze. Als choreograaf was het haar gelukt een boeiende dans vorm te geven, met patronen, formaties en overgangen die continu het geheel in beweging hielden, lichtte jurylid Karaty verder toe. Hij benadrukte ook dat er voor ballet veel discipline nodig is. 

Spitzen

Zelf geeft Annemieke Wagenaar op Facebook aan supertrots te zijn op haar leerlingen van de Westlandse dansschool. De jongste is 12 jaar, de oudste 20. Ze voerden de dans uit op spitzen, wat prachtige close-ups opleverde. De meiden waren supergoed op elkaar ingespeeld en bewogen als één, constateerde ook jurylid Marc-Marie Huijbregts: “Jullie zijn net één iemand die constant mooie beelden maakt.” Chantal Janzen deelde de bewondering van de andere juryleden. DC Passion kon terug naar Wateringen met vier keer een ‘ja’.

De balletdans kwam prachtig tot recht op Voilà van Barbara Pravi, die met dit lied deelnaam aan het Eurovisie Songfestival in 2021. Het optreden is op Facebook terug te kijken.

Vrijdag 13 oktober beslist de jury wie er door mogen naar de halve finale.