Carnaval barst dit weekend los in Wateringen, De Lier, Poeldijk en Ter Heijde

Cultuur
Carnaval in Wateringen.
Carnaval in Wateringen. (Foto: Archief)

Alaaf! Dit weekend wordt Carnaval 2024 gevierd in De Lier, Poeldijk en Wateringen, oftewel Bukkersgat, Leutjesdijk en Bieringen! Check hier wat er op het programma staat.

Poeldijk

“Voor de te-gekke vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) op 9 februari zijn nog kaarten beschikbaar!”, laten de Blauwkonters weten. Dit feest vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Verburch vanaf 17.00 uur tot 23.11. Ook als inwoners geen lid zijn van de vereniging, zijn zij van harte welkom. DJ Ingmar Schilte zorgt voor de stemming!

Optocht en kindermiddag

Op zaterdag 10 februari viert heel Poeldijk carnaval mee! Om 12.30 uur start de jaarlijkse optocht waarbij een rondje Poeldijk wordt afgelegd door de wagens van de Prins, de oud prinsen en de jeugd. Glaz zorgt voor de muziek en iedereen die mee wil lopen kan verkleed aansluiten. Om 14.00 uur start de kindermiddag in de Veiling, waarbij heel Poeldijk is uitgenodigd.

Zondag en woensdag

Op zondag 11 februari is in de Veiling een bingomiddag georganiseerd; de deuren zijn open vanaf 13.30 uur en de bingo start om 14.00 uur.

Op woensdag 14 februari wordt afgesloten met het jaarlijkse askruisje in de Rooms-Katholieke kerk in Poeldijk.

Voor heel Poeldijk geldt; het jaarlijkse Carnavalsboekje valt weer op de mat. Daarin vindt iedereen ook de uitgebreide planning voor de Carnaval 2024.

De Lier

Vrijdag 9 februari vieren de Theebukkers ‘Westlandse Vrijdag’ in Sportcentrum Vreeloo. De Party Criminals staan op het grote podium tijdens ‘Westlandse Vrijdag’. 

De grootste dag van het carnaval is zaterdag 10 februari Die dag wordt de carnavalsoptocht door het dorp gehouden. Het thema van de optocht: ‘We Snappen de Cloo nie’. De optocht start om 12.45 en volgt de route vanaf de Veilingweg via de Kerklaan, Bleijenburg, Hoofdstraat, Sportlaan en Velingweg naar de Sporthal. ‘s Avonds is er een groot feest voor de jeugd van 15 jaar en ouder: XXL Carnaval. Ouwe Jongens Krentenbrood zijn de hoofdact. De avond is een mix van feestmuziek en après ski, terwijl de opzwepende beats ook niet zullen ontbreken. De avond start om 21.00 tot 01.30 uur, na 22.30 uur geen toegang meer.

Maandagavond wordt een speciaal vrijgezellenfeest gehouden voor Prins Sander van Perdikco, die binnenkort gaat trouwen. De Rank wordt speciaal voor deze avond omgetoverd tot Las Vegas aan de Lee. 19:30 uur gaan de deuren open, start om 20:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Slagerij de Bruin of Vakfotografie Q.

Zie voor alle informatie www.theebukkers.nl.

Ter Heijde

Dorpsvereniging Ter Heijde a/z organiseert een carnavalsavond op vrijdag 9 februari 2024. Iedereen is welkom, maar is wel verplicht om verkleed te komen. DJ Rien Zeeman zorgt voor de muziek en hij start om 20.00 uur. Wie komt ook polonaise lopen in dorpshuis Het Vrondel? De entree is gratis.

Wateringen

Tijdens carnaval heet Wateringen een weekend lang Bieringen en het VELO-Sportcomplex de Bierkuil. 

Daar wordt dagenlang gehost en gefeest.

Vrijdagavond

Het feest begint vrijdagavond 9 februari met ‘Limo & Carnaval’ voor de jeugd. Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen kinderen van 9 tot en met 12 jaar met elkaar feesten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ‘t Feesthuis in Wateringen, Velo of aan de deur. 

Om 21.00 komt de jeugd vanaf 13 jaar aan de beurt. Zij kunnen losgaan op het Westlands Carnavalfeest met DJ Youp en DJ Yoranty en Sem van Dijk. De toegang bedraagt 15 euro.  Kaarten zijn online verkrijgbaar via westlandscarnaval.we-invite.eu of aan de deur.

Uitreiking

Zaterdag 10 februari gaat de gezelligheid verder met de uitreiking van de Orde van de Glazen Stad, om precies 10.41 uur in woon- en zorgcentrum de Ark, Herenstraat 85 in Wateringen.

Optocht

Daarna vindt, op zaterdag 10 februari de traditionele optocht weer plaats. Ook dit jaar gaat het om een grote optocht, met veel versierde karren, fietsen, wagens, lopers en nog meer. Er is geen vast thema, dus alles kan en mag!

Zoals ieder jaar zijn er weer aardige geldprijzen te winnen voor de leukste, gekste of origineelste kar of groep. “Dus: heb je ergens nog een kar, bakfiets, step, aanhangwagen of goede wandelschoenen staan (om verkleed mee te lopen), meld je dan nu aan!”

Aanmelden kan per email secretariaat@dejoligedruif.nl.

Route

De optocht begint bij Velo om 13.00 uur en de route is dit jaar als volgt:

 • Noordweg
 • Kerklaan
 • Willem III straat
 • Harry Hoekstraat
 • Dr. Schaepmanstraat
 • Julianastraat
 • Hofzicht
 • Ten Hove
 • Plein
 • Heulweg
 • Dorpskade
 • Het Tolland
 • Herenstraat
 • Plein
 • Oude voormalige Raadhuis.
 • Rond 14.00 uur komt de stoet dan aan bij het oude voormalige Raadhuis aan het Plein. Bij het Raadhuis wordt de sleutel overhandigd aan Prins Bart den 1e . Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd om bij de sleuteloverhandiging aanwezig te zijn.

Ongeveer 20 minuten later zal de optocht worden vervolgd via: 

 • Plein
 • Kerklaan
 • Noordweg 
 • en terug naar Velo.

Bij zeer slecht weer vertrekt de optocht later en gaat via een verkorte route naar het voormalige gemeentehuis.

Kindermiddag

Aansluitend aan de optocht start in de VELO-sporthal om 15.00 uur het Bieringen Kindercarnaval, dit jaar met megashow van Rogier de Avonturier.

Deze kindermiddag is zoals vanouds gratis toegankelijk.

Alle Bieringse kinderen worden hiervoor, mede door Jeugd-Prins Kenji den 1e, Jeugd-Page Shaenna en Adjudant Jayden, van harte uitgenodigd. 

Meer info

Alle activiteiten vinden plaats in Wateringen én in en rondom de Velo-sporthal, Noordweg 26. Voor meer informatie www.dejoligedruif.nl.