Sjaak van der Tak wil deuren openen voor het Varend Corso

Cultuur
'Ik ben echt trots op dit evenement', aldus gloednieuwe Varend Corso-ambassadeur Sjaak van der Tak.
'Ik ben echt trots op dit evenement', aldus gloednieuwe Varend Corso-ambassadeur Sjaak van der Tak. (Foto: Arnaud Roelofsz Fotografie)

Bij de startbijeenkomst van het Varend Corso was oud-burgemeester en oud-voorzitter van Glastuinbouw Nederland Sjaak van der Tak te gast als nieuwe ambassadeur van het grootste evenement op het water, waarbij Westland zich van haar mooiste kant laat zien. In een korte presentatie op het podium vertelde hij over zijn plannen.

“Een ambassadeur is er om betrekkingen met mensen aan te gaan. Nieuwe sponsoren, dorpskernen die zijn afgehaakt, wie weet zelfs het Koningshuis. Ik wil deuren openen voor het corso. De organisatie staat nog voor een grote uitdaging, qua sponsoring en deelnemers en daar wil ik graag aan meewerken.” Van der Tak wordt geen bestuurslid. “Absoluut niet,’’ riep hij. “Ik ben een startende pensionado en ik wil vooral leuke dingen doen. Het Varend Corso is een geweldige familie die ik graag wil ondersteunen. Ik ga zeker 40 bedrijven bellen. KUBO, Certhon, Beekenkamp, ze kunnen allemaal een telefoontje verwachten. In Midden-Delfland staat ook al een afspraak, want die kernen moeten wat mij betreft ook weer meevaren.”


 Arnaud Roelofsz Fotografie

Trots

Waarom Van der Tak aan boord komt? “Ik ben echt trots op dit evenement, het wordt gedragen door alle Westlanders. Met 25 edities is er een hele generatie met het dit evenement opgegroeid. Als klein grut zaten ze aan de waterkant en sommige staan nu zelf op een boot. Als ambassadeur moet je een goed verhaal hebben. Dat heeft het corso als geen ander.”

 Arnaud Roelofsz Fotografie