Dit is de nieuwe voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade

Cultuur
Mario heeft ruime ervaring in het bestuur.
Mario heeft ruime ervaring in het bestuur. (Foto: PR)

Vrijdag 12 april vond de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering van de Monsterse Reddingsbrigade plaats. Tijdens deze ledenvergadering werd teruggeblikt op het afgelopen jaar, de jaarlijkse verkiezingen vonden plaats en de jubilarissen werden traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Mario Nederpelt is deze avond gekozen tot nieuwe voorzitter van de vereniging.

Eind 2023 beleefde de Monsterse Reddingsbrigade een onrustige tijd, de toenmalig voorzitter vertrok na een periode van een half jaar. Hierna werd langstzittend bestuurslid Mario Nederpelt per eind november ad interim voorzitter van de vereniging. Mario heeft ruime ervaring in het bestuur, zo heeft hij de commissie Voorlichting, Werving & Communicatie de afgelopen 8 jaar aangestuurd. “Ik had al eens eerder getwijfeld over het voorzitterschap, maar vond de commissie aansturen nog te leuk. Door het plotseling vrijkomen van de functie kon ik onverwacht proeven aan de rol van voorzitter. Dit heeft mij de afgelopen maanden enthousiast gemaakt en doen besluiten mezelf verkiesbaar te stellen”, aldus Nederpelt.

Jaarlijkse verkiezingen

Tijdens de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering op 12 april blikte de vereniging terug op afgelopen jaar, zo werden de jaarverslagen en jaarrekening doorgenomen. Daarnaast werd de vereniging bijgepraat over de nieuw te bouwen strandpost en vonden de jaarlijkse verkiezingen plaats. Verschillende commissieleden werden herkozen in hun functie, ook Leonie Lucas-Scholtes is herkozen in haar bestuursfunctie voor de commissie Jeugdbrigade en Verenigingsactiviteiten. Allen gaan weer drie jaar door. Daarnaast werd Mario Nederpelt gekozen tot nieuwe voorzitter van de vereniging, “Ik ben blij het vertrouwen te hebben gekregen van de leden en heb er zin in om de komende drie jaar voor het ‘echie’ aan de slag te gaan”, zegt Nederpelt hierover. Naast Leonie en Mario bestaat het bestuur momenteel verder uit Marco de Bie, Richard Cornelis, Stephan van Berchum en Luuk Kester.

Jubilarissen in het zonnetje

Traditiegetrouw worden de jubilarissen van de vereniging tijdens de voorjaars-ALV in het zonnetje gezet. Senna Reedijk mocht een bronzen boeitje en oorkonde in ontvangst nemen voor haar 12,5-jarig jubileum. Michel Blom, Rick van der Deijl, Tom Janszen, Pieter Koen, Dexter Kluin en Richard Scholtes mochten allen een zilveren boeitje en oorkonde in ontvangst nemen voor hun 25-jarig lidmaatschap. Daarnaast zijn Jan Olsthoorn en André van der Tang beiden 60 jaar lid van de vereniging hiervoor ontvingen zij een heerlijke fles wijn en prachtige bos bloemen.