Aloysius- en Kompasschool gaan fuseren

Nieuws

Op 1 augustus 2013 zullen de twee katholieke basisscholen in Monster, WSKO St. Aloysius Basisschool en Het Kompas, opgaan in één school. Er wordt een nieuwe, moderne school gebouwd waarvan de kinderen waarschijnlijk in 2015-2016 gebruik kunnen gaan maken.
“Met deze fusie kunnen we nog beter voldoen aan de onderwijsbehoeftes van kinderen”, aldus Peter Zuidgeest, die als projectleider de fusie leidt. “Door schaalvergroting zijn we beter in staat digitale en andere leermiddelen aan te schaffen die de kwaliteit van het onderwijs verder verbeteren en die het onderwijs aantrekkelijker maken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van tablets die nu al uitgeprobeerd worden in diverse groepen. Bovendien kunnen de scholen na de fusie meer gebruik maken van elkaars expertise. Een ander voordeel is de mogelijkheid tot samenwerken met andere partijen, zoals buitenschoolse opvang, logopedie en fysiotherapie.” De nieuwe school een Brede School worden, waarbij kinderen al vanaf 0 jaar terecht kunnen. De buitenschoolse opvang zal worden verzorgd door Simba, die nu ook al de tussenschoolse opvang op de scholen doet.
Het nieuws van de fusie werd door de scholen gevierd met het oplaten van ballonnen met als motto ‘op weg naar een nieuwe toekomst’. Vervolgens werd er een houten huisje, waarvoor materiaal ter beschikking werd gesteld door Verbakel, onthuld dat symbool staat voor de nieuwe locatie. Om de naam van de nieuwe school te bepalen is een wedstrijd uitgeschreven onder de kinderen van de scholen, met als hoofdprijs een nieuwe fiets die ter beschikking wordt gesteld door fietsenleverancier Cor de Bruin. Op een speciaal daarvoor gemaakte website kunnen de kinderen tot 31 december, 23.59 uur hun ideeën opgeven. Op de site is een aftellende klok afgebeeld die laat zien hoeveel tijd er nog resteert om het idee in te dienen.