Bijeenkomst FPC Winterbollen

Nieuws

FloraHolland (14 juni 2012) - Op 7 juni kwam de FPC Winterbollen bijeen. Tijdens de bijeenkomst passeerden tal van onderwerpen de revue.

Maarten van der Hoorn heeft een terugkoppeling van de Adviesraad Planten verzorgd. Tijdens de afgelopen 2 vergaderingen van de Adviesraad is gesproken over de denkrichting van het vernieuwde kwaliteitsmodel, Productpromotie versus generiek promotie en rechten en plichten van leden.

FloraHolland is betrokken bij het project Premium Dutch. Marcel Groen heeft de stand van zaken toegelicht. Het aantal deelnemers is op dit moment nog beperkt. Er wordt gekeken naar uitbreiding.

Sinds 18 april is de dienst klokvoorverkoop op FloraHolland Aalsmeer met vijf pilotproducten (snijbloemen) operationeel. Met klokvoorverkoop wordt ingespeeld op de digitale ontwikkelingen in de markt. Door de projectgroep positionering plantenklok wordt gekeken naar de toekomstige uitrol van klokvoorverkoop bij planten.

FloraHolland is begin 2012 gestart met de Community voor de FPC’s. Uit de pilot is gebleken dat de verdere uitrol van andere productgroepen uitgesteld wordt tot komend najaar, als de invoering van FloraHolland Online gereed is.

Fred Wever, marktmanager Bolbloemen, gaf een toelichting gegeven over de stand van zaken rondom promotie Bol op pot. Het voorstel is om een extra bijeenkomst te organiseren om dit onderwerp verder uit te werken.

Vanuit de kwekers zijn er enkele signalen binnengekomen over het rijpheidstadium vanaf 1 maart. De FPC heeft dit besproken en er zal geïnventariseerd worden of de stadia of foto’s aangepast moeten worden.

Koen Zuijderwijk heeft een marktschets van het afgelopen seizoen gemaakt. Gedurende het seizoen was er een overaanbod van Hyacinten en Narcissen, met een lage gemiddelde prijs tot gevolg. Hoe kunnen we er voor zorgen dat er minder productie komt, zodat het bedrijfsresultaat per individu verbetert? De FPC is voornemers om op korte termijn een bijeenkomst voor kwekers en broeiers te organiseren om hierover van gedachten te wisselen.

Op 13 september wordt er een productbijeenkomst georganiseerd. De FPC heeft gesproken over de invulling van het programma.

De volgende bijeenkomst vindt plaats op 13 september voorafgaand aan de productbijeenkomst.