Duinonderzoek Soares nog vruchteloos

Nieuws

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de verdwijining van Jair Sorares kreeg bijna 30 tips na de uitzending van Opsporing Verzocht. Woensdag 30 november werd op verzoek van het team een onderzoek in het duingebied van Monster ingesteld.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 29 november uitgebreid aandacht aan de vermissing van Jair Soares. Jair verdween op 4 augustus 1995 van het strand van Monster. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de verdwijning kreeg direct na de uitzending 15 tips binnen. In de loop van woensdag 30 november werd dit aantal uitgebreid naar bijna 30. Het team gaat de bruikbaarheid van de tips onderzoeken.

Onderzoek duingebied
Het rechercheteam heeft aan het Nederland Forensisch Instituut (NFI) opdracht gegeven om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar een zoeking in het duingebied bij Monster. Op advies van het NFI vond op woensdag 30 november een zoeking plaats door gennisten van de geniecompagnie van de Luchtmobiele brigade, combat trackers van het korps Mariniers, medewerkers van het NFI en forensisch experts van politie Haaglanden. Het onderzoek leverde, naast verschillende dierlijke resten, twee verstoorde vegetatieplekken op. Op deze locaties werd, na nader onderzoek, begraven huisdieren aangetroffen. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van Jair Soares zet het onderzoek voort