Aftellen voor A Local Swim Westland

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "Jarno van Bussel")

ALS Westland organiseert op zaterdag 11 augustus de derde editie van A Local Swim Westland. De open water zwemtocht van 2 kilometer in De Lee gaat dwars door De Lier. Voor de jeugd is er een route van ruim 500 meter.

Met nog drie weken te gaan trainen de 700 deelnemers de nodige baantjes om op 11 augustus goed voorbereid aan de start te verschijnen. De organisatie heeft een aantal zwemtrainingen opgezet in recreatiegebied Madestein. Zwemmers kunnen zo wennen aan het open water en hun conditie verbeteren. Om de veiligheid te waarborgen, worden in Madestein en de Lee regelmatig monsters genomen om de waterkwaliteit te controleren.

Acties

Via social media worden ludieke trainingsacties gedeeld om anderen aan te sporen sponsorgeld over te maken. Het doel is namelijk geld in te zamelen voor de stichting ALS Westland. Organisatoren Linda Slaghuis, Lenie Scheffers, Mariska Bransen en Henny van Malkenhorst zijn blij met alle acties: “Geweldig om te zien hoe er creatief donaties worden geworven: taarten bakken, oud ijzer ophalen, planten veilen aan de klok en logo’s op een CarbageRun auto. Er zijn teveel mooie acties om op te noemen. En dan ook al die mensen die een bedrag overmaken naar een zwemmer om hem of haar een duwtje in de rug te geven. Het is hartverwarmend!”

Alle deelnemende zwemmers zijn te vinden op www.alocalswimwestland.nl. Elke donatie helpt mee voor het financieel ondersteunen van belangrijke onderzoeken naar de oorzaak en mogelijke behandeling van de zenuw-spierziekte ALS. Een gedeelte gaat naar de kwaliteit van zorg en leven van patiënten nu.

Aanmoedigen

Tijdens de swim zijn toeschouwers natuurlijk van harte welkom om de zwemmers aan te moedigen. Leonard van den Berg, hoogleraar en coördinator van ALS Centrum Nederland, zal ook aanwezig zijn. Op 11 augustus om 13.30 uur springt de eerste groep van de 14 jumps De Lee in. De laatste jump is rond 14.30 uur. De jeugdswim gaat ongeveer 15.45 uur vanaf het scoutingterrein van start. In de tent van het OranjeComitie tegenover ‘t Centrum wordt rond 17.00 uur het eindbedrag bekend gemaakt.

Op de dag van de swim is van 06.00 tot ca. 17.00 uur het vaarverkeer in van de Brede Lee tot de Bleijenburgbrug afgesloten. Ook is een deel van de weg in het centrum van De Lier afgesloten. Kom daarom zo veel mogelijk op de fiets.