Liers duo met barrel naar Gambia

Nieuws
"Lierenaren Ben van den Berg (39) en Ren\u00e9 Solleveld (32) gaan een bijzondere uitdaging aan. In drie weken brengen zij een achttien jaar oude Volkswagen Passat naar Gambia. Onderweg worden diverse Europese en Afrikaanse landen en de Sahara woestijn doorkruist. " (Foto: "PR")

Op 20 oktober gaan Lierenaren Ben van den Berg (39) en René Solleveld (32) een bijzondere uitdaging aan. In drie weken brengen zij een achttien jaar oude Volkswagen Passat naar Gambia, waar deze wordt geveild voor een goed doel.

Het Lierse duo trotseert diverse Europese en Afrikaanse landen en doorkruist de Saharawoestijn. “We kunnen niet voorspellen wat we daar gaan meemaken. Het wordt vast een groot avontuur,” aldus de neven. Ze kijken uit naar het zand, de waarschijnlijk primitieve omstandigheden en de verschillende culturen. De rit wordt georganiseerd door Amsterdam Dakar Challenge.

De Passat, gesponsord door Garage De Dijk in Maasdijk, kreeg afgelopen periode een behoorlijke metamorfose. Inmiddels heeft het barrel ook een slaaponderkomen. Vele uurtjes verstreken met sleutelwerk en het vinden van de juiste materialen.

Al naar gelang het enthousiasme voor de uitdagende trip groeide, besloot het Lierse duo er een sponsoractie aan te verbinden: Stichting Kinderen van Lamin in Gambia realiseerde naast een ziekenhuis en een school ook een tuinbouwproject voor honderd vrouwen. De stichting ommuurde eerder 4 ha teeltgrond en maakte een watervoorziening. Dit project wordt met behulp van de opgehaalde sponsoring verdubbeld, zodat meer vrouwen groenten kunnen kweken en kunnen zorgen voor voldoende en gevarieerde voedselvoorziening. Met grote dank aan een tal van sponsoren, realiseerden de avonturiers een heel mooi bedrag voor dit project. “Het is enorm leuk om te ervaren hoe enthousiast bedrijven reageerden op ons sponsorverzoek.” Het duo is de vele sponsors dan ook erg dankbaar voor hun financiële bijdrage en beplakten met hulp van BijlDesign met plezier de bolide met hun logo’s.

De mannen zijn te volgen op Facebook: De Neven Dakar. In totaal rijden 21 barrels de rit van Amsterdam Dakar Challenge, waaronder ook een tweede duo uit het Westland: Lenny Dijkshoorn en Agnes van den Berg. Ook zij werken aan het goede doel in Lamin. Op 11 november vliegen de avonturiers, ná de veiling van hun auto, weer terug naar Nederland.