Westlandse handelsrelaties in kaart gebracht

Nieuws
"V.l.n.r: Ard Dekkers, Angelique de Wit en Karin Zwinkels bij de lancering van WestlandWerelds gisteren in World Horti Center." (Foto: "Rolf van Koppen Fotografie")

Het Westlandse bedrijfsleven heeft veel structurele economische relaties over de hele wereld. Met WestlandsWerelds brengt initiatiefnemer Ard Dekker in samenwerking met stichting Westland Marketing en gemeente Westland de 672 internationale connecties en handelsrelaties in beeld op een digitale wereldkaart. Deze kaart is te vinden op de website www.westlandhortibusiness.com/worldwide.

Doel van WestlandsWerelds is om de samenwerking tussen bedrijven(terreinen), onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheid in de toekomst te versnellen. Concreet voorbeeld voor het gebruik is bij voorbereiding van handelsmissies in het buitenland. Met de kaart is het eenvoudiger te traceren welke handelsrelaties er al zijn en om nieuwe contacten en verbindingen te leggen. Daarnaast denken de makers jongeren en young professionals te kunnen inspireren. Bedrijven met buitenlandstages en arbeidsmogelijkheden in een internationale context kunnen zich zo profileren. Tot nu toe brengt WestlandWerelds 35 organisaties (28 bedrijven en 7 stichtingen) met 672 structurele buitenlandse relaties letterlijk in kaart.