7.000 flyers in Monster in cold case Jaïr Soares

Nieuws
Met een strippagina over de verdwijningszaak hoopt de foundation nieuwe tips binnen te krijgen.
Met een strippagina over de verdwijningszaak hoopt de foundation nieuwe tips binnen te krijgen. (Foto: Peter R. de Vries Foundation)

Vanaf maandag 28 november vallen er bij 7.000 huishoudens in Monster en omstreken flyers op de deurmat met één prangende vraag; wie weet meer over de verdwijning van Jaïr Soares?

De 7-jarige Jaïr Soares verdween 27 jaar geleden op het strand in Monster. Sindsdien ontbreekt van Jaïr ieder spoor. 

Soares

De flyeractie is een initiatief van de Peter R. de Vries Foundation die zich inzet om cold cases op te lossen. Kelly de Vries, die de foundation heeft voortgezet na de moord op haar vader, Jaïrs oudere broer Claudio Soares en het Veteranen Search Team zullen maandag en dinsdag de flyers verspreiden. De foundation heeft in augustus een bedrag van € 250.000 uitgeloofd voor de gouden tip. Dat aanbod staat tot 4 februari 2023. De actie wordt ondersteund met een verstripping van de verdwijning om meer doelgroepen te bereiken.


Verdwijning

In de flyer wordt gemeld wat er bekend is over de dag van de verdwijning: Op vrijdag 4 augustus 1995 verdwijnt de 7-jarige Jaïr Soares rond 17:45 uur van het strand in Monster. Sindsdien ontbreekt van Jaïr ieder spoor. 

Jaïr is op de dag van de verdwijning op het strand met zijn vader, moeder, broertje Benvindo en een familievriendin met haar dochtertje. Vader Soares loopt die namiddag met Jaïr en het dochtertje naar strandtent Beachclub Molenslag om patat te gaan eten. De moeder van Jaïr en Benvindo voegen zich iets later ook bij hun. De vriendin blijft als enige bij de handdoeken achter op het strand. Als Jaïr en de dochter van de vriendin hun patatje ophebben, gaan zij als eerste weer naar buiten om tikkertje te spelen. In een kwestie van seconden is Jaïr ineens verdwenen.

De politie houdt er rekening mee dat Jaïr het slachtoffer is geworden van een verschrikkelijk misdrijf.

Meer informatie lezen over de zaak of een tip doorgeven? Zie www.peterrdevries.nl.