Liers Sinterklaas comité roept iedereen op zich ‘volwassen’ te gedragen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Archief)

Het Sinterklaascomité van De Lier roept alle bezoekers van de sinterklaasintocht in het dorp op om zich ‘volwassen’ te gedragen en een ‘voorbeeld te zijn voor de kinderen’.

De Lier is één van de dorpen waar actiegroepen Kick Out Zwarte Piet en Extinction Rebellion hebben aangekondigd om te protesteren tegen de traditionele, zwartgeschminkte Piet. Een gesprek tussen burgemeester Bouke Arends en KOZP afgelopen woensdag heeft daar niets aan veranderd. 

In De Lier zijn de afgelopen jaren zowel traditionele als roetveegpieten aanwezig tijdens de Sinterklaasintocht. De organisatie van de intocht respecteert de mening van deze organisaties en zal hen ontvangen voor een vreedzame demonstratie, laat het organiserend comité weten in een persbericht. “Wel ziet de organisatie liever dat dit aan tafel wordt besproken dan dat er een mogelijkheid is dat een kinderfeest wordt verstoord. [...] We willen de kinderen van De Lier een fantastische middag aanbieden, zo gaat dit al jaren in het dorp en is voor veel kinderen onvergetelijk. “

De organisatie van de intocht heeft veelvuldig overleg met de gemeente Westland gehad om alles ordentelijk te laten verlopen. “Indien nodig, zullen door alle partijen passende maatregelen worden genomen om dit kinderfeest wederom tot een groot succes te maken”, schrijft het comité. “Het verzoek van de organisatie aan eenieder is om zich volwassen te gedragen en een groot voorbeeld te zijn voor de kinderen.”