Foto:  Pascal Plugge voor een van zijn kleurrijke werken.
Foto: Pascal Plugge voor een van zijn kleurrijke werken. (Foto: Bianca Mokkenstorm)

‘Dit is net zo leuk als het leggen van een mooie vloer!’

Partnerbijdrage

Zaterdag 15 oktober valt er aan de Slachthuiskade in Poeldijk nog iets anders te bewonderen dan prachtig parket, laminaat en pvc. Dan exposeren vader en zoon Hans en Pascal Plugge met hun schilderkunst. Beide heren blijken meer in huis te hebben dan het ambacht van het leggen van parketvloeren!

Bianca Mokkenstorm

In heel wat Westlandse huizen ligt een vloer die gelegd is door Hans en Pascal Plugge van HVB Parketvloeren. Dat is niet zo vreemd: de onderneming werd in 1938 opgericht door de vader van Hans als het Haags Vloerenbedrijf. Op de vraag wat HVB anders maakt dan andere vloerenbedrijven heeft Hans een duidelijk antwoord: “Bijna 85 jaar vakmanschap.”

Hans kreeg het ambacht mee van zijn vader, en heeft het zelf met liefde doorgegeven aan zijn zoon Pascal. Beiden weten wel raad met het eigentijdse laminaat en pvc, al blijven het van oorsprong wel ‘echte houtmensen’, aldus Hans. “Een houten parketvloer heeft net wat meer karakter en wordt mooier met de jaren. Dat kan niet iedereen zeggen, haha.”

Unieke schildertechniek

Er blijkt echter nog meer erfelijk talent in de familie Plugge te zitten. De schilderkunst. Hans: “Mijn vader en moeder waren altijd creatief bezig, dus was het voor mij bijna vanzelfsprekend dat ik ook aan de slag ging met schilderen en beeldhouwen.” Inmiddels heeft Hans talloze werken gemaakt, variërend van abstracte schilderijen van acrylverf tot kopieën van oude meesters. Pascal tekende als kind graag de kaften na van de boeken die zijn moeder las. Dat talent verwaterde een beetje, tot zo’n 12 jaar terug.

Pascal zocht een kunstwerk voor aan de muur van zijn woonkamer, maar kon nergens vinden wat hij zocht. Hij besloot zelf aan de slag te gaan en ontwikkelde een uniek procedé om driedimensionale schilderwerken te maken. Zijn werk is kleurrijk en bestaat uit diverse lagen, die dik op het doek liggen. “Zo’n werk maken is bijna net zo leuk als het leggen van een strakke vloer. Ik ben al een paar keer door andere kunstenaars gevraagd hoe ik het doe, maar houd mijn werkwijze liever voor mezelf,” vertelt Pascal met gepaste trots.

10% korting op laminaat en pvc

Beide mannen hebben besloten om een deel van hun bedrijfsruimte om te toveren tot een expositieruimte, waar een deel van hun oeuvre te bewonderen valt, en kan worden gekocht. En heeft u toevallig ook nog interesse in een nieuwe vloer, dan heeft HVB nog een prachtige aanbieding, aldus Hans: “Omdat we volgend jaar 85 jaar bestaan, bieden we de hele maand oktober 10% korting aan op onze pvc- en laminaatvloeren!” Alle reden om naar de Slachthuiskade te komen dus!

De expositie van Hans en Pascal Plugge is op zaterdag 15 oktober van 10-16 uur. U vindt HVB aan de Slachthuiskade 26 in Poeldijk. Meer informatie over de expositie of de jubileumkorting? 06-51155346 / 0174-2439214.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Lionsclub Westland doneert aan Middin Westland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
FC Westland komt tegen Zeemacht opnieuw net te kort Sport 16 uur geleden
Afbeelding
HookXV te laat op stoom in Den Haag Sport 17 uur geleden
Afbeelding
‘Pius X wacht al drie maanden op geld gemeente’ Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op de pijp met... Leo Zwinkels Algemeen 27 nov, 20:18
Afbeelding
Albaniëgangers Leo en Bram bedanken thuisfront Algemeen 26 nov, 22:00
Afbeelding
7.000 flyers in Monster in cold case Jaïr Soares Nieuws 26 nov, 12:54
Afbeelding
Midwinterhoornblazers in het Staelduinse Bos Algemeen 26 nov, 09:31
Afbeelding
Sean Webster Blues Band bij Blues aan Zee Algemeen 26 nov, 09:22
Afbeelding
45-toeren met Erik & Yvonne in Cultuurschuur Algemeen 26 nov, 08:44
Afbeelding
Radhika Kaushal: ‘Wij hebben het goed hier’ Algemeen 26 nov, 08:18
Afbeelding
Groter beroep op maatschappelijk vangnet door dure tijden Algemeen 25 nov, 19:45
Afbeelding
Vragen over ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad met wethouder Algemeen 25 nov, 19:13
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief