Open Huis bij ISW

Partnerbijdrage
Elke school van ISW organiseert een Open Huis.
Elke school van ISW organiseert een Open Huis. (Foto: ISW)

Vanaf 24 januari zetten de scholen van ISW hun deuren open. Tijdens het Open Huis heeft iedereen gelukkig weer de mogelijkheid om zelf de scholen te bezoeken en de sfeer binnen te proeven.

ISW vindt het belangrijk dat de leerlingen van groep 8 op deze manier kennis kunnen maken met het voortgezet onderwijs en hiermee een goede afweging maken voor een nieuwe school.

Elke school van ISW organiseert een Open Huis, op de volgende data:

  • ISW Sweelincklaan: Dinsdag 24 januari van 17.00 tot 21.00 uur.
  • ISW Irenestraat: Zaterdag 28 januari van 10.00 tot 14.00 uur.
  • ISW Westland Praktijkcollege: Woensdag 1 februari van 18.00 tot 21.00 uur.
  • ISW Westland Vakcollege: Woensdag 1 februari van 18.00 tot 21.00 uur.
  • ISW Gasthuislaan: Dinsdag 7 februari van 18.00 tot 21.00 uur.
  • ISW Hoogeland: Vrijdag 10 februari van 16.00 tot 21.00 uur.

Alle leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) worden uitgenodigd om de klaslokalen en gymzalen te komen bekijken, vragen te stellen aan de docenten, een kijkje nemen in de kantine en alvast ronddwalen op hun toekomstige school.

Grote stap

ISW verwacht veel bezoekers tijden het Open Huis en juicht deze keuze om zelf de school in te komen toe. “Afgelopen twee jaar was het door de geldende coronamaatregelen erg lastig om als leerling samen met je ouder(s)/verzorger(s) onze scholen te bezoeken. Voor beiden is het belangrijk om dit wel te kunnen doen. Met hun komst ín de school weten leerlingen veelal direct of de school hen past. Ook ouders kunnen hun vragen kwijt, want ook voor hen is de stap naar et voortgezet onderwijs vaak groot. We kijken ernaar uit om onze scholen te laten zien en voelen!”, aldus Geert Millekamp, regiodirecteur ISW.

De scholengroep merkt dat leerlingen zich steeds eerder oriënteren in de keuze van middelbare school. ISW verwacht daarom dat er naast leerlingen uit groep 8, ook veel groep 7-leerlingen op het Open Huis afkomen. Iedereen is meer dan welkom.

Kijk voor meer informatie over het Open Huis van ISW op www.isw.info/openhuis.