LPF: ‘Vervang Poeldijkse parkeerplekken niet door groen’

Politiek
 Foto’s locatie Kerklaan/Verburchlaan/Voorstraat uit publicatie 'Vergroenen Centra Westland'.
Foto’s locatie Kerklaan/Verburchlaan/Voorstraat uit publicatie 'Vergroenen Centra Westland'. (Foto: Gemeente Westland)

LPF Westland vindt het geen goed idee dat vier parkeerplaatsen aan de Voorstraat in Poeldijk worden vervangen door groen. De parkeerplaatsen zijn één van de locaties die de gemeente wil aanpakken in het kader van de plannen ‘Vergroenen Centra Westland’.

“Vanwege dit kennelijke voornemen hebben de ondernemers aan dit deel van de Voorstraat terecht aangegeven dat dit onnodig ten koste gaat van de toch al schaarse parkeerruimte in het centrum van Poeldijk”, schrijft John Witkamp namens zijn fractie. “Immers, sinds kort heeft de parochie van RK-kerk aangegeven dat er ook niet meer op hun voorterrein mag worden geparkeerd. Met het mogelijk verdwijnen van de parkeerplaatsen zoals nu geprojecteerd, kunnen klanten de winkels moeilijker bereiken.”

De fractie wil weten of het klopt dat de gemeente de parkeerplaatsen wil verwijderen, of de gemeente bekend is met de parkeerdruk en waarom er geen overleg is geweest met de ondernemers van Poeldijk. Ook wil de fractie dat het college bekijkt of de locatie zo kan worden herinricht dat de parkeerplaatsen behouden blijven.