Tweede Kamerlid Valstar bezoekt Naaldwijk met Westlandse VVD

Politiek
V.l.n.r.  Roel Batelaan, Guus Bakker, Pieter Varekamp, Bianca van Dijk, Arne Weverling, Jakob Zwinkels, Jim van der Meer en Peter Valstar op bezoek bij Berg Lisianthus.
V.l.n.r. Roel Batelaan, Guus Bakker, Pieter Varekamp, Bianca van Dijk, Arne Weverling, Jakob Zwinkels, Jim van der Meer en Peter Valstar op bezoek bij Berg Lisianthus. (Foto: Roel Batelaan)

In september legde de Westlandse VVD-fractieleden hun maandelijkse kernbezoek af. Dit keer was Naaldwijk de plaats van bestemming. De fractieleden en wethouder Pieter Varekamp (Economie, Mobiliteit, Arbeidsmigratie en Energietransitie) werden tijdens het bezoek vergezeld door Arne Weverling (fractievoorzitter VVD Zuid-Holland) en Peter Valstar (Tweede Kamerlid).

Eerst nam de groep een kijkje bij de nieuwbouw van Scouting Naaldwijk aan de Grote Achterweg. Hier wordt op dit moment de bouw afgerond. Twee enthousiaste leden toonden het duurzame pand dat in eigen beheer wordt gerealiseerd, met steun van het Westlandse bedrijfsleven. De samenwerking met Gemeente Westland werd als zeer prettig ervaren, gaven ze aan. Op korte termijn hoopt men het pand te betrekken.

Natuur en techniek

Vervolgens werd in de beheerdersruimte in het Prinsenbos door Judith Zuiderwijk-Groenewegen van WNTweb (Westland Natuur- en Techniekweb) inzicht gegeven in de natuur- en technieklessen voor de jeugd. Jaarlijks bereikt WNT-web 30.000 scholieren, op duizend bijeenkomsten, zo leerden de VVD’ers.

Energietransitie

Ten slotte werd Berg Lisianthus bezocht op de hoek van de Dortlaan en de Zwartendijk, waar al bijna driehonderd jaar Van den Bergen hun kwekerijen bestieren. Behalve voorlichting over de teelt en wijze van werken, kwamen ook heikele punten als de energietransitie aan de orde. “De overheid zou een consistente lijn moeten voeren, nu lijken ze soms niet te weten wat ze willen,” was de conclusie die kon worden getrokken en de liberale politici als huiswerk werd meegegeven.