AFGELOPEN

Win vrijkaarten voor ‘Ome Cor’ in De Naald

Speel mee
Ome Cor is een oud havenarbeider die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering.
Ome Cor is een oud havenarbeider die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. (Foto: Sodeknetters)

In samenwerking met Sodeknetters Filmproducties mag Rodi.nl/westland twee keer twee vrijkaarten voor de Rotterdamse film ‘Ome Cor’ weggeven. Het gaat om de voorstelling die op 7 februari in WestlandTheater De Naald draait. Wil je kans maken? Vul dan het onderstaande formulier in!

Over Ome Cor

Ome Cor is een oud havenarbeider die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Uiteindelijk belandt hij zelfs in de bak. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen? De film gaat over een vader-dochter relatie. Na het overlijden van ome Cors vrouw Lola, bleef ome Cor achter met hun enige puberdochter Carola. Ome Cor had duidelijk andere verwachtingen van het verdere verloop van hun gezamenlijke leven dan deze dochter. Hij had gedacht dat zijn dochter voor hem zou gaan zorgen zoals zijn vrouw dat deed. Hij had er geen rekening mee gehouden dat zij zou uitvliegen en haar eigen leven zou gaan leiden. Toen zij dit wel wilde, zijn er spanningen ontstaan. De dochter is uiteindelijk het ouderlijk huis ontvlucht, heeft voor haar eigen leven gekozen en heeft nu een bloeiende kapperszaak. Sindsdien is hun relatie zeer bekoeld. Er zit nu bij beiden pijn en emotie. Ome Cor houdt zielsveel van zijn enige dochter, heeft haar eigenlijk veel te beschermd opgevoed, dat werd benauwd voor haar. De dochter kan beter zonder haar vader, zij is veerkrachtiger en redt het prima in haar eentje. Komt het goed tussen die twee, dat is de overkoepelende storyline van dit verhaal.