Maranto’s in de prijzen op eigen concours

Sport

Voor het tiende achtereenvolgende jaar organiseerde de Westlandse Show- Dance- en Twirlvereniging The Maranto’s uit Ter Heijde aan Zee afgelopen zaterdag een Twirlconcours in de Westlandhal te ‘s-Gravenzande. In samenwerking met National Baton Twirling Assocation Nederland (NBTA) waren vele verenigingen weer te gast bij The Maranto’s. Verdeeld over 152 routines namen 200 twirlsters deel.
Het Maranto-duo Antoinette van Bommel en Claudia Fresco, na ongeveer drie jaar te zijn gestopt met wedstrijden, deed weer voor het eerst mee en behaalden in het onderdeel duo twirling senior beginners een bronzen medaille. Melanie Meerman kwam uit in het onderdeel solo twirling 1 baton junior beginners en behaalde in dit onderdeel de derde plaats en in het onderdeel solo dance twirl junior beginners, waar ze tiende werd. Michelle Schuit werd bij de solo dance twirl junior beginners elfde, Maaike Lugtenburg werd in solo dance twirl peewee beginners eerste en verdiende een gouden medaille. Het was haar eerste wedstrijd
The Maranto’s kwam tevens met een nieuw jeugd twirlteam op de wedstrijdvloer. Zij kwamen uit in het onderdeel small team twirling junior beginners. Met hun grote enthousiasme behaalden zij de eerste plaats en een beker. De organiserende vereniging The Maranto’s kijkt heel tevreden terug op een sportieve en succesvolle wedstrijd dag.