Voskamp en Van der Ende winnen Gamma Racing Day in Assen

Sport

Een zeer geëmotioneerde Stuart Voskamp toonde afgelopen zondag zijn vreugde na de overwinning in de SuperSport 600 klasse. Decor van deze wedstrijd was de openingsrace van de Gamma Racing Days op Assen, een gratis auto- en motor evenement. Ook Jack van der Ende uit Poeldijk kwam tijdens dit raceweekend in actie in Assen.

Sturen
Voskamp had goed getraind en mocht starten vanaf plaats twee. Een prima prestatie, gezien de last die hij nog altijd heeft van de knie- en scheenbeenblessure die hij opliep tijdens de TT races. De verwachtingen van zijn Konvi Racing Team waren niet hoog, maar Voskamp wist ieder te verbazen door zijn Hoegee Suzuki GSXR 600 als eerste over de streep te sturen. Het was een spannende strijd. De Naaldwijker maakte een redelijke start vanaf zijn tweede startpositie en kwam in de eerste paar ronden als derde door, achter een ontketende Nigel Walraven en de polesitter Leon Bovee. Gedurende het raceseizoen verdelen deze drie heren de podiumplaatsen. Stuart Voskamp nam inmiddels de leiding op brutale wijze over en Bovee moest zichtbaar alles uit de kast halen om in het spoor te blijven van de Naaldwijker. Het leek erop dat de man uit Nijmegen in de GT nog voorbij kon komen aan zijn concurrent, maar Voskamp hield stand en pakte zo opnieuw een overwinning op het TT Circuit. Deze overwinning vierde hij groots met zijn Konvi racing team. De volgende wedstrijd van Voskamp is op 19 augustus op het circuit van Spa Franchorchamps.

Equipe
Jack van der Ende moest het in Assen doen met een andere motor in zijn auto dan gewoonlijk, omdat de Aston Martin V8 motor waar hij normaal mee rijdt gereviseerd moest worden. Tijdens de korte kwalificatie wist zijn teamgenoot Nelson van der Pol een viere tijd neer te zetten. Van der Ende kwam daarna nog wel op de baan, maar de nieuwe motor had problemen in het toerenbereik.
Vanaf een vierde plek startte Van der Ende de race, maar moest met de start direct een paar auto’s voorbij laten. Net zoals in de kwalificatie haperde de motor, waardoor Van der Ende met horten en stoten de eerste bocht bereikte. Als 6e kwam de Westlander na een ronde door, waarna de motor steeds beter ging lopen. Van der Ende wist de vijf coureurs voor hem in te halen en kwam als leider binnen voor de verplichte pitstop en rijderswissel. Vanwege een successtraf moest hij twintig seconden langer blijven staan en daardoor viel de equipe terug naar de derde plek. Van der Pol wist echt twee auto’s in te halen en kon zo de winst veilig stellen.
Zondag kwam het equipe weer in actie, maar door opnieuw een successtraf in de pitstop en het feit dat de race was ingekort naar drie kwartier (tegen normaal een uur), kon Van der Ende geen potten meer breken. Van der Ende/Van der Pol eindigde op de vijfde plek. Het volgende raceweekend is voor Jack van der Ende het oval kampioenschap op 18 en 19 augustus.