Kwintsheul heeft geen spijt van extra inspanning

Sport

Hans Jansen, John Grootscholten en Kenneth van Holsteijn vormen het wielercomité van Kwintsheul. Zij zagen hun inspanning om de in juli wegens het slechte afgelaste zes weken later te laten verrijden beloond. De 26e wielerronde van Kwintsheul kende in de aanloop veel regen, maar net voor de start van de eerste koers werd het droog. Het leverde een mooie dag wielersport op in het laatste Westlandse criterium van dit seizoen.

Bij de regionale A-rijders was een viertal renners op avontuur gegaan. Het kwartet bestaande uit Han Spies, Jan van der Knaap. Niels van Luijk en Ivano Zwirs liet zich niet meer teugpakken. Van Luijk toonde zich de snelste van de vier in de laatste meters. Van der Knaap werd tweede enZwirs mocht in zijn woonplaats op de laatste trede van het podium plaats nemen. In de slotkoers van de elite/beloften maakten Rudy Vriend, Raymond Kreder en Lars van de Vall zich al snel los van de rest.
De enige die het gevaar zag en nog aan wist te sluiten was Sander Lormans. ‘s-Gravenzander Marco Kuijvenhoven slaagde niet in zijn poging om het gat naar de koplopers dicht te rijden. Het viertal nam steeds verder afstand en dubbelde met nog 24 ronden voor de boeg het peloton.Lormans was met Kreder gevlogen en werden pas na de finish op het podium teruggezien. Lormans klopte zijn medevluchter in een lange sprint en won voor de derde keer dit jaar in het Westland een criterium.
Voor Nederlands kampioen Dennis Smit liep de ronde van Kwintsheul minder leuk af. Smit ging in de laatste ronde hard onderuit en moest zich door de EHBO laten behandelen.

Bekijk hier een fotoreportage van de Heulse wielerronde.