Valto wordt kampioen en promoveert naar hoofdklasse

De Lierse korfballers vieren het kampioenschap.
De Lierse korfballers vieren het kampioenschap. (Foto: Valto)

CKV Valto is kampioen geworden in de overgangsklasse. De Lierenaren wisten zaterdag 18 maart te winnen van Tilburg, waardoor ze niet meer in te halen zijn op de ranglijst van het zaalkorfbalkampioenschap.

Het Lierse vlaggenschip heeft geschiedenis geschreven door promotie naar de hoofdklasse te behalen. Nog nooit heeft Valto op dit niveau gespeeld. Valto 1 mag zich kampioen noemen met nog twee wedstrijden te spelen, in de overgangsklasse ging er geen wedstrijd verloren.

Afgelopen zaterdag ging er een bus vol met supporters mee met de selectie voor de uitwedstrijd in Tilburg. Met nog twee wedstrijden te spelen, en de volle buit uit de eerder gespeelde wedstrijden was er een goede uitgangspositie voor het kampioenschap. Tilburg die derde staat in de overgangsklasse had zich in de thuiswedstrijd kranig verweerd. Uiteindelijk wist Valto die wedstrijd winnend af te sluiten met 26-21.

Tilburg had zich voorgenomen om het kampioensfeest van Valto niet in hun hal te laten plaats vinden. Tilburg begon sterk aan de wedstrijd en had de gehele eerste helft de voorsprong. Tilburg ging dan ook met een 11-9 voorsprong de kleedkamer in. Ook na rust bleef Tilburg aan de goede kant van de score. Valto bleef een achterstand van twee doelpunten houden. Na de 15-12 van Tilburg leek het even alsof het kampioensfeest met een week uitgesteld moest worden maar toen begon de scoreproductie. De achterstand werd weggepoetst en zo kwam het eerste gelijk met 15-15. Tilburg bleef wel in de leiding met elke keer een voorsprong van een doelpunt, die het Lierse vlaggenschip dan weer beantwoorden, zo bleef het stuivertje wisselen.

Met nog 10 minuten op de klok kwam de eerste voorsprong van Valto met de 18-19. Dit brak de defensie van Tilburg niet. Niet alleen kwamen ze weer terug maar ook weer op voorsprong. Beide ploegen maakte zich op voor een spannende slotfase. De scores bleven opgaan en met nog drie minuten op de klok en 21-21 op het scorebord bleven de doelpunten aan beide kanten uit. Valto moest winnen voor het kampioenschap en dus werd er gezocht naar het doelpunt voor de voorsprong. Met minder dan twee minuten scoorde Thom Voskamp de winnende 21-22 en schoot zo CKV Valto naar de hoofdklasse.

De selectie en meegereisde supporters begonnen het kampioensfeestje tijdens de busreis naar De Lier. Bij Valto verzamelden zich ondertussen de supporters die achterbleven in de Lier om de selectie op te wachten. Onder luid gejuich en met veel oranje werd de selectie onthaald om zo het feest voort te zetten in de eigen kantine.

De laatste wedstrijd van de competitie is op zaterdag 1 april in de Vreeloo hal. Iedereen is vanaf 18.30 welkom.