FC De Rebellen wint met 1-5 van VV Maasdijk

VV Maasdijk en FC De Rebellen samen op de foto na een mooie wedstrijd.
VV Maasdijk en FC De Rebellen samen op de foto na een mooie wedstrijd. (Foto: BMFotografie.nl/Bastiaan van Musscher)

De wedstrijd tussen VV Maasdijk 4 en FC De Rebellen van vrijdagavond 9 juni 2023 zit erop. De uitslag: FC De Rebellen heeft gewonnen met 1-5.

Het eerste doelpunt viel aan de kant van FC De Rebellen en werd gemaakt door Royston Drenthe, de meest actieve van het team. Hij speelde 33 duels in de KKD en 29 in de Eredivisie. Andwelé Slory schoot de tweede goal erin. Binnen 10 minuten stond het zo al 0-2, waarmee duidelijk werd dat het de Rebellen menens was.

Rolf Heskes (32), speler van Maasdijk 4, gaf toen hij geïnterviewd werd door Hans Kraay jr. langs de kant aan dat hij De Rebellen ‘een beetje snel’ vond. Verder vertelde Rolf dat dit zijn laatste wedstrijd was, om plaats te maken voor de jeugd en vanwege een kapotte meniscus.

Rolf Heskes van VV Maasdijk wordt geïnterviewd door Hans Kraay jr. - ESPN

Intussen kwam Maasdijk terug met een doelpunt voor de thuisploeg: René Vink, in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur, maakte de 1-2 in de 18e minuut. Helaas bleek dat buitenspel te zijn, waarop het doelpunt werd afgekeurd. Net in de 19e minuut werd het 0-3 voor de Rebellen door een schot van Glenn Helder, die op links steeds de bal niet kreeg en daarom besloot over rechts te gaan.

In de 20e minuut viel dan eindelijk het eerst geldige doelpunt aan Maasdijkse zijde, alsnog erin geknald door René Vink. Zo werd het 1-3. Pas in de 48ste minuut wist Leo Koswal van de Rebellen de stand op 1-4 te krijgen. Er waren toen nog een kleine 12 minuten te gaan.

Het rake doelpunt van René Vink. - ESPN

In de 57ste minuut deed Maasdijk nog een bijna succesvolle poging de bal in het net te krijgen, maar de keeper van de tegenpartij, Stefan Postma, bleek een te goede doelman en wist ‘m te onderscheppen. Ook in de 58ste minuut viel er nog bijna een goal. Uiteindelijk, terwijl het supergezellig was op de tribunes naast het veld, maakte Romano Denneboom de eindstand van 1-5.

Daarna barstte het feest los in Maasdijk. John Sonneveld vertelde voor de camera aan Hans Kraay jr. het een mooie wedstrijd te hebben gevonden en heerlijk te hebben gevoetbald. Kijk hieronder de live-uitzending van ESPN terug.