Stan van der Meer geplaatst voor NK dammen

Sport
Stan van der Meer eerder dit seizoen in actie als simultaangever.
Stan van der Meer eerder dit seizoen in actie als simultaangever. (Foto: PR)

Twee jeugdleden van de Monsterse Damvereniging, Porter Richardson en Stan van der Meer, hebben onlangs deelgenomen aan de halve finale van het Nederlands damkampioenschap voor aspiranten (tot 16 jaar). Terwijl Richardson een spannende strijd voerde in zijn groep, wist Van der Meer indruk te maken en een ticket naar de finale te bemachtigen.

Richardson en Schaapveld bevonden zich in verschillende halve finale groepen, maar eindigden met precies evenveel punten na zeven wedstrijden. De intensiteit van de competitie werd duidelijk toen ze een spannende barrage moesten spelen voor slechts één plek in het NK. Richardson won de eerste barragepartij van Schaapveld, maar uiteindelijk verloor hij de volgende twee barragepartijen, waardoor hij net naast het NK-ticket greep.

NK-ticket

Aan de andere kant van het toernooi presteerde Stan van der Meer uitstekend. Met 10 punten uit 7 wedstrijden verzekerde hij zich niet alleen van een bronzen medaille, maar ook van een felbegeerd NK-ticket. Zijn consistente prestaties en vastberadenheid brachten hem naar de top van zijn groep, en hij keert terug naar huis met een welverdiende beloning.

Van der Meer kijkt nu vooruit naar de volgende uitdaging, want van 6 tot en met 11 mei neemt hij deel aan de finale van het NK dammen voor aspiranten. 

De Monsterse Damvereniging feliciteert beide spelers met hun prestaties en wenst Stan van der Meer veel succes.