Hiér komen koopjesjagers op Open Monumentendag aan hun trekken

Uitgaan
Struinend langs de auto’s kunnen bezoekers in 's-Gravenzande zaterdag op zoek naar leuke koopjes.
Struinend langs de auto’s kunnen bezoekers in 's-Gravenzande zaterdag op zoek naar leuke koopjes. (Foto: PR)

Op Open Monumentendag staat het centrum van ‘s-Gravenzande bol van culturele activiteiten. Maar deze zaterdag 9 september is het ook dé plek om te zijn voor koopjesjagers. Het is namelijk Outletdag én er is een kofferbakverkoop.

Op zaterdag 9 september staat ‘s-Gravenzande in het teken van Open Monumentendag, speciaal gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. Zij ontdekken die dag, samen met hun (groot)ouders, de geschiedenis van ‘s-Gravenzande. Maar ook gezinnen en andere bezoekers van Open Monumentendag die even iets anders willen dan geschiedenis, komen in het centrum aan hun trekken. 

Op het Graaf Florisplein staan tientallen auto’s geparkeerd om hun tweedehands spullen vanuit de kofferbak aan te bieden. Struinend langs de auto’s kunnen bezoekers op zoek naar leuke koopjes. Ook organiseren de gezamenlijke winkeliers deze dag een outletdag. De laatste zomerrestanten gaan alleen deze dag ‘voor een prikkie’ de deur uit. 

Route du Brocante 2023

In het kader van Open Monumentendag worden tal van kinderactiviteiten georganiseerd in het centrum van ‘s-Gravenzande; naast de podcast kun je poffertjes eten bij het bezichtigen van de Molen van Maat, bouwen met Kapla of Lego in de Dorpskerk en verhalen luisteren bij de Boekfiets. Vintage Colours & More en Brocantels & Co in de Langestraat organiseren deze dag een fietstocht van ongeveer 20 km langs leuke brocante adresjes: Route du Brocante 2023 et plus. De route is op te vragen via de mail: info@vintagecolours.nl